Lütfen bekleyin..



Batmanlı toptancı esnafı Gıdacılar Derneğini kurdu

19 Haziran 2021, 21:20 - Okunma: 2664

Batman'ın muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren 82 toptancı esnafı bir araya gelerek Batman Gıda Toptancılar Derneğini kurdu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Müdürlüğü'nün Kristal Parkta Sosyal Tesislerinde, Batmanlı toptancı esnafı, dernek üyeleri ile bir araya gelerek yönetim kurulu adına yazılı basın açıklaması yaptı.

Yönetim Kurulu adına basın mensuplarına yapılan açıklamada, “600 bin nüfusa ulaşmış güçlü bir ihracat alt yapısına sahip olan, tarımda ürün çeşitliliğine önem veren ve son zamanlarda tekstil kente dönüşen Batmanımızın lokomotif sektörlerimizden biri de gıda toptancılığıdır. Gelişmişlik sıralamasında 13’üncü olan ilimiz maalesef gıda sektöründe hak ettiği yerde değildir. Bölgede gerek komşu ülkelere ihracat, gerek yakın illere daha profesyonel anlamda ticaret yapmak adına Batman’da faaliyet gösteren gıdacıların bir çatı altında toplanması elzem olmuştur. Bu yüzden Batman’da gıda distribütörleri tek bir çatı altında toplanmaya karar vermiştir.” İfadeleri kullanıldı.

video

Açıklamanın devamında, “Şu an şehrimizin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren 82 firmamız Batman Gıdacılar Derneğini kurarak dernek çatısı altında faaliyetlerini yürütme kararı almıştır. Burada amacımız öncelikle vatandaşlarımıza kaliteli ve güvenli gıdanın arzını sağlamaktır. Bu süreçte vatandaşlarımıza bu hizmetleri ulaştıran yerel marketlerimizi kalkındırmak ve şehircilik bilincini oluşturmaktır. Bununla birlikte Batman ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktır.” denildi.

Açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi: “Geldiğimiz bu noktada Sayın Valimizin yanı sıra diğer kurumlarımız bize bu çalışmalarımızda yol gösterici olmuşlardır. Nihai hedeflerimizden biri de Batmanın hak ettiği modern bir gıdacılar sitesi inşa etmektir. Bu minval üzere sektördeki arkadaşlarımız ile birlikte yemekli toplantı organize etmiş bulunmaktayız. İnşallah en kısa sürede Batmanımızın güçlü bir ekonomiye sahip olmasına katkıda bulunacağız” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=