Lütfen bekleyin..



“Kamu-Üniversite-Sanayici İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi

22 Haziran 2021, 15:01 - Okunma: 2531

Programda konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, “Batman, bölgesinde başarıyı yakalamış bir şehirdir. Daha ileriye gitmemiz için doğru adımları atmalıyız. Bu şehrin istikbali parlaktır.” dedi.

Batman’da sanayi ve üniversite işbirliğini güçlendirmek ve sanayinin gelişmesini sağlamak amacıyla Valiliğin koordinasyonunda Batman Üniversitesi ve İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nün işbirliğiyle “Kamu-Sanayici ve Üniversite İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi. 

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Rektörlük binası konferans salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Hulusi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğretim üyeleri, kamu kurum yöneticileri ve sanayicileri katıldı. 

İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ömer Faruk Özel tarafından yapılan bilgilendirme sunumunun ardından konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Demir, Milletvekili Özdemir ve Vali Şahin birer konuşma yaptı. 

Rektör Demir, Batman Üniversitesi’nin, Batman’da sanayinin gelişmesi ve geliştirilmesi konusunda yürütecekleri çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı. 

Batman’da sanayi ve üniversite işbirliği önemine vurgu yapan Milletvekili Özdemir; TPAO ve TÜPRAŞ gibi kuruluşların Batman’ın sanayileşmesine önemli katkıları olduğunu vurgulayarak, bu kurumların yerel sanayici ile işbirliğinin güçlendirmesinin önemli olduğunu, bu sürece üniversitenin de dahil edilmesiyle birlikte daha verimli sonuçların elde edilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. 

Daha sonra katılımcılara hitap eden Vali Şahin, “Öncelikle rotayı belirlemek gerekiyor, rotası olmayan bir gemiye hiçbir rüzgar fayda etmez. Önce inanacaksınız, istikametinizi çizeceksiniz sonrası geliyor. Yeter ki iyi niyetli olun, çalışkan olun ve doğru zamanda doğru kararlar verin.” dedi.

Sanayide kalifiye eleman çalıştırmanın üretime olan katkısının önemine değinen Vali Şahin, “Eğer bu duyguya ulaşırsanız başarırsınız. Bunlar önemli süreçler, bu süreçlerde yardım ve destek almalısınız. İşte üniversite size bu desteği ücretsiz verecek. Bu desteği kaçırmayınız. Eğer böyle yapar isek dev adımlarla gideriz. Çünkü Batman’da sermaye var, üretmeye merak var ve girişim var. Bu çok kıymetli bir şeydir. Batman, bölgesinde başarıyı yakalamış bir şehirdir. Daha ileriye gitmemiz için doğru adımları atmalıyız. İnanırsanız, hayal ederseniz başarırsınız. Bu şehrin istikbali parlaktır. Yeter ki, istikrar ve güven olsun. Şu anda istikrar var, terör bitti, artık insanlar güven içerisinde malına ve mülküne sahipler. Tehdit almıyorlar, geleceğe umutla bakıyorlar. İşte bu, en kıymetli sermayedir.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Şahin, ilde sanayinin gelişmesinde katkı sunan Nasıroğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Nasıroğlu’na plaket verdi.(İLKHA)




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=