Lütfen bekleyin..



Görücüye çıkarılan kurbanlıklar alıcılarını bekliyor

09 Temmuz 2021, 15:10 - Okunma: 994

Batman’da Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber görücüye çıkarılan kurbanlıklar, kurulan pazarda satışa sunulmaya başlandı.

20 Temmuz Salı günü başlayacak olan Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarına getirilen kurbanlıklar görücüye çıkarıldı. Pazarda özellikle küçükbaş kurbanlıklar alıcı bulurken, ekonomik sıkıntılar nedeniyle büyükbaş hayvanlara ise talebin az olduğu ifade edildi.

Sabah namazının ardından günün ilk ışığıyla Batman Canlı Hayvan Pazarı'na getirilen büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 10 bin ila 20 bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar ise bin 200 ila 2 bin TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

Görücüye çıkarılan kurbanlıklar alıcılarını bekliyor

Ekonomideki sıkıntılar sebebiyle satışlarda bir durgunluğun yaşandığını belirten hayvan satıcıları, çok rağbet olmasa da dini vecibelerini yerine getirmek için halkın hayvan almaya geldiğini ifade etti.

Görücüye çıkarılan kurbanlıklar alıcılarını bekliyor

“Her çeşit kurbanlık hayvan mevcut”

Hayvan pazarında küçük ve büyükbaş kurbanlıkların bayram için hazır olduğunu dile getiren hayvan satıcısı Ali Kurtum, “Kurban Bayramı için hayvanlarımızı pazara getirerek hazırlıklarımızı yaptık. Bayram için her çeşit kurbanlık hayvan var. Küçükbaştan büyükbaş hayvana kadar bütün kurbanlık çeşitlerimiz burada bulunur. Küçükbaş kurbanlık fiyatları geçen seneye göre daha uyguna geliyor. Geçen sene iki bin liraya verdiğimiz kurbanı şu anda ise bin 600 ila bin 700 arasında veriyoruz.” diye konuştu.

Görücüye çıkarılan kurbanlıklar alıcılarını bekliyor

“Bayrama kadar müşteri bekleyeceğiz”

Bir diğer hayvan satıcısı Nevzat Taş ise şunları söyledi: “Hayvan satıcısı olarak Kurban Bayramı’na hazırız. Şu anda alışveriş yok. Geçmiş senelerde bu vakitlerde alıcı çoktu, talep çoktu ama şu anda ise talep yok. Bu sene millette para yok. Kurbanlık fiyatları ucuz, yem pahalı, alıcı sayısı çok az. Bayrama kadar müşterilerimizi bekleyeceğiz. Devlet hayvan satıcılarına destek olması gerekiyor. Özellikle satıcılara yem ve arpa desteğinin verilmesini istiyoruz.”

Görücüye çıkarılan kurbanlıklar alıcılarını bekliyor

“Kurban kesimi için gerekli kontrollerimizi yaptık”

Kurban Bayramı’na hazır olduklarını belirten İvme Et Entegre Tesisi Sorumlu Hekimi Bilal Ekti, “Kurban Bayramı öncesi tesisimizde kesilecek olan kurbanlılar için gerekli kontrollerimizi yaptık. Bütün tesis düzenli bir şekilde belli aralıklarla dezenfekte edilip, çalışanlarımız Covid-19 aşılarını yapmışlardır. Tesisimizde 4 soğuk hava ve bir şoklama deposu bulunmaktadır. Günlük iki bin küçükbaş, 50 büyükbaş kesim kapasitemiz bulunmaktadır. Kestiğimiz hayvanları bir gün dinlendiriyoruz. Salgın hastalıktan dolayı bütün halkımızın kurbanlıklarını veteriner hekim gözetiminde kesmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=