Lütfen bekleyin..



Yamaç paraşütçülerinin yeni durağı: Ayrancı Geçidi Tepesi

25 Temmuz 2021, 10:40 - Okunma: 536

Batman'ın Gercüş ve Mardin'in Midyat ilçeleri arasında bulunan Ayrancı Geçidi'nde eşsiz göl ve gün batımı manzarası eşliğinde yapılan yamaç paraşütü sporu büyük ilgi görüyor.

Gercüş ve Midyat ilçeleri arasında bulunan eşsiz göl ve gün batımı manzarası, yöresel ayran hizmeti sunulan Ayrancı Geçidi Tepesi, yamaç paraşütü pilotları ve uçuş severlerin yeni durağı oldu.

Midyat, Gercüş, Batman ve birçok farklı yerlerden gelen onlarca yamaç paraşütü kursiyeri ve pilotları eşsiz manzara eşliğinde uçuş keyfini yaşıyor. Uçuş keyfi yaşamak isteyen vatandaşları da ikili tandem uçuşuyla gökyüzüne çıkaran pilotlar, heyecanlı dakikalar yaşatıyor.

Türkiye'nin birçok yerinde profesyonel uçuşlar gerçekleştiren Midyatlı Yamaç Paraşütü Eğitmeni ve Pilotu Süleyman Acar uçuş sever gençleri eğiterek paraşüt sporunun bölgede tanıtımına katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Geçmiş dönemlerde de Ayrancı Geçidi Tepesi'nde birçok tekli ve ikili tandem uçuş gerçekleştirdiklerini ifade eden Acar, tüm profesyonel yamaç paraşütü pilotlarını bölgeye davet etti.

Yamaç paraşütü için oldukça elverişli olan tepenin, daha güzel uçuş ve etkinlikler için düzenlenmesini istediklerini dile getiren Acar, bölgede yamaç paraşütü yarışmaları düzenleme seviyesine gelebileceklerini söyledi.

Yamaç paraşütçülerinin yeni durağı: Ayrancı Geçidi Tepesi

Yamaç Paraşütü Eğitmeni ve Pilotu Süleyman Acar

"Türkiye'deki tüm yamaç paraşütü pilot arkadaşlarımızı davet ediyoruz"

Acar, "Yamaç paraşütü sporu ile yıllardır ilgileniyorum. Türkiye'de profesyonel olarak uçuş yapıyorum. Türkiye'nin birçok bölgesinde uçuşlarımız mevcuttur. Ben aslen Midyatlı olduğum için Midyat bölgesinde arayışlara girdim ve bu Gercüş Ayrancı Geçidi Tepesi'ni bulduk. Şu an bu Gercüş Tepesi'nde uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz. Uçuş için bu bölge ideal bir tepedir. Buranın irtifası 1050-1100 metre civarındadır ve uçuşa çok uygundur. Ayrıca burası termik, karasal bir bölgedir ve termikleri çok iyidir. Burada yarışmalar da düzenlenebilir. Buraya Türkiye'deki tüm yamaç paraşütü pilot arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Burada çok güzel etkinlikler ve çok güzel yarışmalar çıkaracağımıza eminim. Buranın devamını getirebilmemiz için zemin olarak biz kendi imkânlarımızla şu an burayı aktive ettik." dedi.

Yamaç paraşütçülerinin yeni durağı: Ayrancı Geçidi Tepesi

"Bu tepenin yamaç paraşütü için kazandırılmasını talep ediyoruz"

Tepenin taşlık olması nedeniyle uçuşa kalkerken sıkıntı yaşadıklarını belirten Acar, "Büyüklerimizden ve yetkililerimizden isteğimiz; bize destek olmaları ve bu tepeyi bize kazandırmaları. Biz de bu sporu Midyat ve Gercüş halkına kazandırıp turizm açısından da desteklerimizi sunmayı istiyoruz. Yani burada bize destek olsalar memnun oluruz. Ama her halükârda biz burada uçuşlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Yani biz hem eğitim hem ikili tandem uçuşları yaptık, yapıyoruz ve planlıyoruz.  Bölgemizdeki gençlerimizin bu spora olan duyarlılığını memnuniyetle karşılıyorum. Şu an insanlar burayla çok ilgili ve alakadardırlar. Bunların eğitimleri ve uçuş aktiviteleri konusunda da yardımcı oluyoruz ve olacağız da." şeklinde konuştu.

Yamaç paraşütçülerinin yeni durağı: Ayrancı Geçidi Tepesi

"Bölgeyi güzel bir spor ve etkinlik alanı haline getirmeyi hedefliyoruz"

Yamaç paraşütü sporunun en tehlikesiz spor dallarından biri olduğunu belirten Acar, "Bu bölgeye kendi bölgemizdeki pilotları yetiştirip bu bölgeyi güzel bir spor ve etkinlik alanı haline getirmeyi hedefliyoruz. Buraya gelenler burada güzel bir adrenalin sporu ile karşılaşacaklar. Bu adrenalin sporu da Türkiye'deki ya da dünyadaki en heyecan verici en adrenalini yüksek sporlardan biridir. Güvenlik konusunda çok soru geliyor bize. Güvenlik açısından da bu spor, yani bu yamaç paraşütü dünyadaki en tehlikesiz sporlar arasına giren bir spor dalıdır. Kurallarına uyulduğu, rüzgârın durumuna uyulduğu sürece çok güvenli, çok emniyetli ve çok heyecan verici bir spordur, herkese tavsiye ediyoruz. İlgilenen arkadaşlara biz elimizden gelen yardımı sunarız." dedi.

Yamaç paraşütçülerinin yeni durağı: Ayrancı Geçidi Tepesi

"Midyat ve çevresine yamaç paraşütünü tanıtmak için geldik"

Yamaç paraşütü sporunun buradaki halkımızın kalkınması için güzel bir spor dalı olacağını ifade eden İdris Dağ, "Yamaç paraşütünü Midyat ve etrafındaki çevreye tanıtma amaçlı biz buraya geldik. Hava fazla elverişli olmadığı için bugün daha uçuşu gerçekleştiremedik. Güzel bir hava yakalarsak, güzel bir uçuş yapmayı düşünüyoruz. Ben sadece yolcuyum. Yolcu olarak bayağı uçtum. İstanbul'da, Hasankeyf'te ve burada uçtuk. Yamaç paraşütünü biz buraya getirmeyi düşünüyoruz. Buradaki millete tanıtmayı düşünüyoruz. İnşallah da tanıtacağız. Elverişliliği konusunda da havayı takip ediyoruz. Eğer güzel havayı yakalayabilirsek burada çok güzel uçuşlarımız gerçekleşir. Göl ve köyler üzerinden bayağı uçuşlarımız gerçekleşmiştir. Uçuşlar için burası çok elverişli. Manzarası ve havasıyla çok güzel bir yer. Yalnız zemin olarak burası biraz sıkıntılı. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Buraya bir el atmalarını, buraya bir düzen sağlamalarını istiyoruz. İleriki zamanlarda diğer arkadaşlar için de diye sporcu arkadaşlar için de yer açmalarını temenni ediyoruz. İnşallah sesimizi sizin sayenizde duyarlar. Bir el atarlar inşallah. Yamaç paraşütü buradaki insanlar için dışarıdan gelen ve bizim milletimiz için çok iyi bir spor dalı olarak düşünüyorum. Eğer güzel bir şekilde çevreye tanıtılabilirse inanıyorum ki burası ileriki zamanlarda bayağı turist çekecektir. Bölge hakkımız için de kalkınmak için de güzel bir spor dalı olur diye düşünüyorum." dedi.

Yamaç paraşütçülerinin yeni durağı: Ayrancı Geçidi Tepesi

Yamaç Paraşütü Kursiyeri Veysi Demirbilek

"Gençlerimiz kafelere gideceğine buraya gelsin"

Yamaç paraşütü sporunun çok heyecanlı bir aktivite olduğunu ve gençlere tavsiye ettiğini ifade eden Yamaç Paraşütü Kursiyeri Veysi Demirbilek ise, "Altı aydır öğrenciyim. İlk başta yerde uçuşlarımız oldu. Paraşütü kaldırma ve hâkim olma gibi alıştırmalar yaptık. Daha sonra burada Gercüş Ayrancı Tepesi'nde deneme uçuşlarımız başladı. İlk başta heyecanla başladık, başta korktum ama sonradan korkumu yendim. Sonra atlamaya karar verdim. Herkese tavsiye ederim. Gençlerimiz bir sosyal aktivite, bir eğlence olsun diye kafeye, oraya buraya gideceğine buraya gelsin. Tehlikesi yok. Hani binde bir, 10 binde bir sıkıntı olabilir. Çünkü havada herhangi bir şeyle karşılaşmadım. Herhangi bir tehlikeyle karşılaşsak bile yedek paraşüt olduğu için herhangi bir olası tehlikede güvenle indirebiliriz. Yetkililere çağrımız var. Paraşütümüzü zorlukla kaldırıyoruz. Kaldırdığımız esnasında çalı çırpı ve taş dolanıyor üstüne. Bu yüzden bize tehlike arz ediyor. Tehlike arz etmemesi için yetkililer bize yardım etsin. Bir Take-off (Uçuş alanı) yeri açılmasını istiyoruz. Güvenliğimiz için burada her yerin düzenlenmesi lazım, taşların kaldırılması lazım, parke taşlarının döşenmesi lazım." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların ve bahçelerin bakım zamanı geldi. ..
Batman Üniversitesi'nde "Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve Made..
Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hast..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=