Lütfen bekleyin..



Bölgedeki 6 üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandı

26 Temmuz 2021, 10:45 - Okunma: 1654

Bilimsel gelişmeleri yakından takip etmek ve birbirlerinin olanaklarından istifade etmek üzere Batman, Bingöl, Şırnak, Siirt, Bitlis Eren ve Muş Alparslan üniversiteleri arasında "Merkezi Araştırma Laboratuvarları İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Batman Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi arasında imzalanan "Merkezi Araştırma Laboratuvarları İş Birliği Protokolü" ile yapılacak olan Ar-Ge, bilimsel ve teknik çalışmalarda kullanılan analizlerin gerçekleştirilmesinde karşılıklı hizmet alımı, iş birliği ve ortak girişimler ile ilgili esas ve usullerin belirlenmesi amaçlanıyor.

Muş Alparslan Üniversitesinin ev sahipliğinde imzalanan protokole Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan katıldı.

Protokol kapsamında Ar-Ge, bilimsel ve teknik çalışmalara ait bütün iş ve işlemlerin yürütülmesi için söz konusu üniversitelerin merkezi laboratuvar uygulama ve araştırma merkezleri kullanılacak.

"Protokol ile bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkı sağlayacağız"

Protokol ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, altı üniversitenin karşılıklı fayda amacına dayanan bu protokol ile birlikte üniversitelerin kendi imkânları dâhilinde gerçekleştiremedikleri test ve analizlerin bu sayede yapılabileceğini söyledi.

Demir, "31 Aralık 2024 yılına kadar devam edecek olan bu protokol ile birlikte üniversiteler karşılıklı olarak birbirlerinin imkânlarından faydalanabilecekler. Bu durum çalışmaların sayısını artıracağı gibi bilimsel ve teknolojik gelişmelere de önemli katkılar sunacak. Bölge üniversiteleri ile yapılan iş birliklerinin başarıyı da beraberinde getireceğine inanıyorum." dedi.

"Amacımız nitelikli eğitim"

Batman Üniversitesinin akademik birim sayılarını artırarak nitelikli eğitim imkânı sunmak adına durmadan çalıştıklarını belirten Demir, imzalanan protokol ile birlikte laboratuvar olanaklarının artırıldığını bunun da önemli çalışmaları beraberinde getireceğini söyledi.

2024 yılına kadar analiz, Ar-Ge, bilimsel ve teknik çalışmalara ait tüm işlemlerin akademisyenler tarafından gerçekleştirilebileceğini anlatan Demir, talep olması durumunda bu sürenin uzatılabileceğini kaydetti. ​(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=