Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi'nin yeni sloganı “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite” oldu

11 Ağustos 2021, 15:40 - Okunma: 1528

Batman Üniversitesi’nin yeni mottosu (sloganı), “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite” oldu. Yeni slogan, 7 bin 500 öğrenci ve 500 akademisyenin oyları ile seçildi.

Enerji sahasında ihtisaslaşma çabalarının sürdüğü ve Yükseköğretim Kurulu nezdindeki girişimlerden sonuç alınmaya çalışıldığı Batman Üniversitesinde, öğrenci ve akademisyen görüşlerinin katılımcı bir ortamda yansıması sağlanarak yeni motto (slogan) seçimi yapıldı.

Öğrenci ve öğretim elemanlarının önerdiği yüzlerce motto arasında “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite” en çok oyu alarak birinci oldu. Başta eski motto olan “Bilim Dünyasına Açılan Pencereniz” olmak üzere “Petrol Kentinin Üniversitesi”, “Verimli Topraklardan Evrensel Bilgiye”, “Bilgi İçin Taze Bir Kaynak” ve “Sanayiden Doğan Kentin Üniversitesi” gibi mottoların yarıştığı ve iki aydan uzunca bir süre devam eden anketlerde, yaklaşık 7 bin 500 öğrenci ve 500 akademisyen oy kullandı.

Katılımın son derece yüksek olduğu gözlemlenen ve çeşitli eleme ve seçme parametrelerinin uygulandığı farklı anketler sonucunda, “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite” yüzde 56 oy alarak Batman Üniversitesi’nin yeni mottosu oldu.

Yeni motto belirlenmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü İdris Demir, “Öğrenci ve öğretim elemanlarımızın önerdiği bütün mottolar birbirinden güzeldi. Büyük bir ilgi ve katılım eşliğinde gerçekleştirilen anket dizisinde emeği geçen öğrenci ve personelimize teşekkür ediyorum. Üniversitemizin vizyon ve hedeflerinin belirlenmesinde, yeni mottomuzun akılda kalıcılığı sayesinde önemli bir katkısının olacağını düşünüyor, hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=