Lütfen bekleyin..



Batman Valisi Şahin: Çocuklarımız çeşitli bağımlılık tehlikesiyle karşı karşıyadır

13 Ağustos 2021, 18:20 - Okunma: 1134

Milli Eğitim Bakanlığı ile YEŞİLAY tarafından yurt genelinde düzenlenen “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasının ilk, orta ve lise kategorilerinde Batman’da dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Törende kısa bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, programı düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığı ve YEŞİLAY yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmasında internet bağımlılığına dikkat çeken Vali Şahin, aileleri bu konuda uyardı.

Çocukların bilinçlenmesine yönelik her türlü faaliyetin çok önemli olduğunu söyleyen Şahin, şöyle devam etti:

“Bu programlara katılan çocuklarımız hazırlamış oldukları afiş, resim, karikatür, kompozisyon ve şiirlerle aslında hem kendileri hem de çevrelerini eğitmiş oluyorlar. Önümüzdeki dönemde daha da artacak olan bir tehlikeyle; bağımlılıkla karşı karşıyayız. Bir de çocuklarımız hayal etmediğimiz; internet bağımlılığı, bilgisayar oyunu bağımlılığı gibi çeşitli bağımlılıklarla karşı karşıyalar.”

“Çocuklarımız telefonlara, tabletlere, bilgisayarlara yapışmış vaziyetteler” diyen Şahin, “Bu durum onların sağlıklı büyümelerini de önlüyor. Dolayısıyla hem fiziksel hem mental sağlığımızı tehdit eden tüm düşmanlarla mücadele etmemiz lazım. Çocuklarımızı bu tür tehlikelerden korumak için ne yaparsak azdır. Ailelerimizi de bu konuda uyarmamız lazım. Yoksa çocuğumuzu sokağa bırakıp ne olup bittiğinden haberdar olmazsak başımıza çok büyük felaketler gelebilir. Bu nedenle bu konuda yürütülecek her türlü çalışması değerlidir. Programa katılan çocukları teşvik eden velilerimizi tebrik ediyoruz, çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. İnşallah bu çocuklarımız arkadaşlarına örnek olacaklardır.” dedi.

Konuşmaların ardından; şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Vali Hulusi Şahin, kendilerine başarılar diledi.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=