Lütfen bekleyin..



Av sezonu 21 Ağustosta başlıyor

18 Ağustos 2021, 10:34 - Okunma: 385

21 Ağustosta av sezonunun başladığını duyuran Tarım ve Orman Bakanlığı, avcılara önemli hatırlatmalarda bulundu.

Bakanlık açıklamasında, ülkede 2021-2022 av döneminin 21 Ağustosta başlayacağı anımsatılarak, “Merkez Av Komisyonu, av döneminde geçerli olmak üzere ülkemizde kara avcılığıyla ilgili aşağıda yer alan avlanma usul ve esaslarını belirlemiştir. Alınan karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.” denildi.

Açıklamada, avlanmanın tüm bölgelerde aynı gün 21 Ağustos tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağı ifade edildi.

Alınan karar uyarınca çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabileceği aktarılan açıklamada, ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak salı günü de yapılabileceği bildirildi.

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerektiği kaydedildi.

Avcıların, Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarda avlanabileceği belirtildi.

Avcıların; Merkez Av Komisyonun Resmi Gazete ’de yayımlanan 20 sayılı Kararındaki yer alan diğer avlanma esas ve usullerine uymalarının zorunlu olduğu ifade edildi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=