Lütfen bekleyin..



Özdemir ‘’Galoş satan zihniyet bugünde sağlık alanında yapılanları gölgelemeye çalışıyor’’

25 Ağustos 2021, 11:10 - Okunma: 758

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Av. Abdullah Akif Gür, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyaretlerinde servislerde yatan hastalara ve hasta yakınlarına  'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Özdemir ve Gür , sağlık çalışanlarından hastanedeki genel sağlık hizmetlerine ilişkin bilgi aldı.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Milletvekili Özdemir, Türkiye'nin  sağlıkta tam anlamıyla çağ atladığını belirterek AK Parti iktidarı döneminde tüm alanlarda olduğu gibi sağlıkta da devrim niteliğinde projeler ve yeniliklerin hayata geçirildiğini söyledi.

 ‘’Hastanelerde yaşanan doktor ve eczane kuyruklarından, dünyaya örnek olan bir modele geçişi başaran AK Parti hükümetlerinin sağlık alanındaki mucizesi, sınırları aşarak Türkiye’yi uluslararası bir sağlık üssü konumuna da taşıdı.’’ diyen Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık vizyonu ile 19 yılda gelinen noktanın ortada olduğunu, günümüzde artık Türkiye'nin kendi ilacını, aşısını, tıbbi cihazlarını üretebilecek teknolojiye ve bilgi birikimine sahip olduğunu ifade etti.

Özdemir, 2002'de sağlık ve sosyal güvenlik sisteminin çöktüğünü belirterek tedaviye ulaşılamayan bir Türkiye devraldıklarını ve gelişmiş ülkelerin 30-40 yılda başaramadığı sağlıkta dönüşüm sürecini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 10 yıl gibi kısa bir sürede başardıklarını ifade etti.

"Bir neslin ömrü, hastane kuyruklarında geçti"

AK Parti iktidarı öncesinde sağlık ve sosyal güvenlik sistemindeki anormal uygulamalar nedeniyle, vatandaşların farklı hizmet uygulamalarına muhatap olduğunu, hastane ve eczane hizmetlerinde adaletsiz bir tablonun yaşandığını, kanser hastalarına tedavi için birkaç sene sonraya gün verildiğini ve hastaların tedavi olamadan yaşamlarını kaybettiğini aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

‘’Gazeteci Savaş Ay'ın 1998 yılında Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel müdürü olduğu SSK hastanelerinde yaptığı çekimler günümüz ile aradaki farkı açıkça ortaya koyuyor.

SGK Genel Müdürü iken kurumu borç batağına sürükleyip hastaneleri çöp içinde bıraktığı günlerden bugünlere geldik. SSK Hastanelerinde hastayı rehin bırakan, koğuşta yatıran ve pislikler yayılmasın diye galoş satan zihniyet bugünde sağlık alanında yapılan dev hizmetleri gölgelemeye çalışıyor. "Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturundan hareketle geleceğin Türkiye'si için sağlık adına çok önemli projeler hayata geçirildi ve birçok yatırımlar yapıldı, yapılmaya devam ediyor.
Bir ülkenin medeniyet seviyesinin en temel göstergelerinden biri, hiç şüphesiz sağlık alanında ulaşılan noktadır. Ne yazık ki bir neslin ömrü, hastane kuyruklarında geçti. Sağlıklı girenlerin hasta çıktığı, ambulans taleplerinin karşılanamadığı, karşılansa bile yakıt parasının hastadan talep edildiği, hastaların hastaneye ulaşamadan yollarda hayatlarını kaybettiği, hastanelerin, sağlık personelinin, araçların ihtiyacı karşılamadığı bir süreçten bu günlere geldik.
Hastaların, bebeklerin, cenazelerin hastanelerde rehin alındığı, fahiş ilaç fiyatları ile milletin canından bezdirildiği, SSK, BAĞ-KUR, Yeşilkart reçetelerine pek çok ilacın ödemesinin yapılmadığı, diş tedavisinin adeta mümkün olmadığı ilkel bir süreçten bahsediyorum."

Erdoğan döneminde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yapılan devrimlerle birçok yenilik ve gelişmeye imza atıldığını vurgulayan Özdemir, genel sağlık sigortasıyla tüm vatandaşların sosyal güvence kapsamına alındığını ve bu sistemin yurt dışında pek çok üniversitede ders olarak okutulduğunu belirtti.

İşçi, memur, asker, emekli gibi değişik meslek grubundaki vatandaşların sağlık hizmetine erişim adaletsizliğinin sona erdiğini ifade eden Özdemir, Emekli Sandığı, SSK, BAĞ-KUR gibi farklı yapıların tek çatı altında toplandığını aktardı.

"İnsanlar istediği hastanede tedavi olabiliyor"

Günümüzde artık insanların istediği hastanede tedavi olabildiğini, dilediği eczaneden ilaçlarını alabildiğini ve dilediği hekimi seçebildiğini anlatan Özdemir, şöyle devam etti:

"Hep birlikte ambulansın yakıt ücretini hastanın ödediği bir ilkellikten uçak ve helikopter ambulansların millete hizmet ettiği bir dönüşüme tanıklık ettik. Artık ambulanslarımız kentsel bölgede ilk 10 dakikada, kırsal bölgede ise ilk 30 dakikada vakalara ulaşabiliyor. Hastanelerimizin konforu tamamen değişti. 8-10 kişilik koğuş sistemi sona erdi ve insanımıza yakışan şekilde tek, maksimum çift kişilik odalara dönüştürüldü. Milletimiz artık 5 yıldızlı otel konforunda yapılan dev şehir hastanelerinde sağlık hizmeti almaktadır.

2002 öncesi büyük bir sorun olan ağız diş sağlığı hizmeti, kurulan çok sayıda ağız ve diş sağlığı merkezleri ile sorun olmaktan çıktı. Tam Gün Yasası'yla kamuda çalışan hekimlerimizin sadece kamuda çalışmaları sağlandı. Mecburi hizmet uygulaması ile de ülkemizin en ücra köşelerinin hekim ihtiyacı giderildi. Hastaların, cenazelerin, yeni doğan bebeklerin hastanelerde rehin tutulduğu günlerden acil ve yoğun bakım hizmetlerinin ücretsiz verildiği günlere gelindi.

Yapılan ziyaretlerde, hasta ve hasta yakınları sağlık hizmetlerinden ve yapılan ziyaretten duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, sağlık hizmetlerinde emeği olan Özdemir ve Gür'e teşekkür etti.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=