Lütfen bekleyin..



En çok harcama gıdaya

04 Kasım 2015, 15:53 - Okunma: 2664

TÜİK verilerine göre, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerini kapsayan bölgemizde, hane halkı tüketim harcamalarında en yüksek payı %28.5 ile Gıda ve alkolsüz içecekler harcamaları aldığı belirtildi.

TÜİK Siirt Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre: Ülkemizde hane halkı tüketim harcamalarının %24,5'i İstanbul'da gerçekleşti. 

Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerini kapsayan bölgemizde, hane halkı tüketim harcamalarında en yüksek payı %28.5 ile Gıda ve alkolsüz içecekler harcamaları aldı.

Hane halkı tüketim harcamalarının %24,5’i İstanbul’da gerçekleşti

Hane halkı Bütçe Araştırması’nın 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının %24,5’i İstanbul’da oturan hanehalkları tarafından yapılırken, Ege Bölgesi %14,6’lık oranla ikinci sırada yer aldı, bunu %12 oranı ile Akdeniz Bölgesi izledi. Harcamaların sadece %1,9’u Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki hane halkları tarafından gerçekleştirildi.

Gıda ve alkolsüz içeceklere en fazla payı Güneydoğu Anadolu Bölgesi ayırdı

Harcama gruplarının bölge içindeki dağılımına bakıldığında; hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda ve alkolsüz içecekler harcaması payının en yüksek olduğu bölge %26 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olan bölge %16,1 oranıyla İstanbul oldu. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge %28,9 oranıyla İstanbul olurken, Ortadoğu Anadolu Bölgesi’nde bu pay %22,3 olarak gerçekleşti.

Ulaştırma harcamalarına %19,6 oranıyla en yüksek payı ayıran bölge Batı Anadolu Bölgesi iken, en düşük payı ayıran bölge %13,9 ile Doğu Karadeniz Bölgesi oldu. Eğitim harcamalarına %3,2 oranıyla en yüksek payı İstanbul ayırırken, Doğu Karadeniz, Ortadoğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ise %1,4 ile en düşük payı ayıran bölgeler oldu.(batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=