Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi Rektörü Demir: Yeni mottomuz bilgiyi enerjiye dönüştüren üniversite

27 Ağustos 2021, 17:05 - Okunma: 1522

Batman Üniversitesinde ISO 9001: Kalite Yönetim Sistemi Sürecinde Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısı yapıldı.

Rektör Prof. Dr. İdris Demir başkanlığında Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya kalite komisyon üyeleri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İdris Demir, 2021 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğindeki faaliyetleri gözden geçirerek üniversitedeki büyümeye dikkat çekti.

2021 yılı içerisinde Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün kurulduğunu söyleyerek Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Batman’ın sağlık alanında markalaşması için faaliyet göstereceğini kaydeden Rektör Demir, Batman Üniversitesinde göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Batman Üniversitesinin bölgesel kalkınmayı öncelikli hedef ve stratejisi arasında saydığını kaydeden Rektör Demir açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Batman Üniversitesinin enerji konusunda ihtisaslaşması için YÖK nezdinde girişimlerde bulunduk. TEKNOKENT tesis yatırım ve inşaat çalışmalarını hızlandırarak Hacettepe Üniversitesi ile mentörlük anlaşması yaptık. Öğrencilerimizin istihdam ve staj olanaklarını artırmak amacıyla ise TPAO ile yeni bir protokol imzalama aşamasındayız. Yine öğrencilerimizin potansiyellerini geliştirmek, onlara yeni istihdam olanakları sunmak ve etkin öğrenme çıktıları sağlamak amacıyla Borsa İstanbul (BİST) ile üniversitemiz bünyesinde BİSTLAB kurulması için protokol taslağı hazırladık. En kısa sürede protokollerimizden netice almayı hedefliyoruz.” 

“Yeni mottomuz bilgiyi enerjiye dönüştüren üniversite”

Üniversite-şehir bütünleşmesi konusunda da yapılan çalışmaları önemsediklerini anlatan Prof. Dr. İdris Demir, kent dinamiklerinin bölgesel kalkınmaya daha verimli katkı sunmasını sağlamak ve ortak akılda birleşmek amacıyla 2030 Batman Vizyon Arama Konferansını düzenlediklerini söyledi.

Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Burada değerli katılımcılarımızla birlikte çok değerli fikirler geliştirdik. Üniversitemizin enerji konusunda ihtisaslaşması için ilk olarak Enerji Zirvesi düzenledik. Bu çerçevede enerji sahasında hizmet veren yetkin isim ve kuruluşlarla birlikte son derece faydalı bir çalışma ortaya koyduk. Öğrencilerimiz ve akademik personelimizin ortak akılla tasarladığı ve büyük katılım sağladığı anketlerimiz sonucunda personel ve öğrencilerimizden gelen önerilerden yola çıkarak mottomuzu ‘Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite’ olarak güncelledik.”

 “Akademik ve fiziki olarak büyümeye devam ediyoruz”

Akademik gelişmenin yanı sıra fiziki gelişmeye de önem verdiklerini ve bu konudaki çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüklerini belirten Rektör Demir, teknoloji fakültesine ait inşaatın bitirilmesi için ihale sürecini yeniden başlatarak akademik birimlerin büyüme doğrultusunda ihtiyaç duyduğu derslikleri karşılamak için adım attıklarını ve inşaat çalışmalarını kaldığı yerden yeniden başlattıklarını söyledi.

Diş Hekimliği Fakültesi ile Diş Hastanesini bir an önce faaliyete geçirerek öğrenci alımını gerçekleştirmek ve şehre hizmet sunmak amacıyla çalışmalara başladıklarını anlatan Rektör Demir açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Kamu kaynaklarını daha verimli kullanmak ve muhtemel kamu zararlarını önlemek amacından hareketle Rektörlük Konutunun akademik büyüme doğrultusunda kullanılması fikriyle Batman Belediyesine devrini sağlayarak yeni bir fakülte inşaatı için protokollerimizi yaptık. Bir yandan Yapı Denetim Laboratuvarının kurulum çalışmaları sürerken Gıda Analizi Laboratuvarının da aktif olarak hizmet vermesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Gercüş’te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu kurulması için Senatomuz tarafından karar aldık ve kısa sürede bu çalışmamızı da hayata geçireceğiz. Bunların yanı sıra akademik yayıncılığa destek vermek amacıyla Batman Üniversitesi Yayınevini kurarak ilimizin ve ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşması için her geçen gün büyüyen bir azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.”(İLKHA)


  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=