Lütfen bekleyin..



Yapıcıoğlu HÜDA PAR'lı Kayapınar Belde Belediyesini ziyaret etti

02 Eylül 2021, 19:05 - Okunma: 683

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Batman’a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR’ın ilk belediyesi olan Gercüş’e bağlı Kayapınar Belde Belediyesini ziyaret etti.

Ziyarette Genel Başkan Yapıcıoğlu’nu, Belediye Başkanı Samir Özhan ve belediye çalışanları karşıladı.

Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nu beldede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özhan, belediye tarafından tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgiler aktardı.

Yapıcıoğlu HÜDA PAR'lı Kayapınar Belde Belediyesini ziyaret etti

 

Belediyenin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Yapıcıoğlu, çalışmalarında Başkan Özhan’a başarılar diledi.

Ardından HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Başkan Samir Özhan ve beraberindeki heyetle birlikte belediye tarafından yapılan projeleri yerinde inceledi.

Yapıcıoğlu, belediyeye ait 1000 metrekarelik bir alanda 65 kişinin istihdam edildiği tekstil atölyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yapıcıoğlu HÜDA PAR'lı Kayapınar Belde Belediyesini ziyaret etti

 

Belde halkıyla bir araya gelip esnafla selamlaşan Yapıcıoğlu, ardından belediyede beldeye bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Burada muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Yapıcıoğlu, mahalle ve köylerin belediyenin tüm hizmetinden eksiksiz bir şekilde faydalanacağını kaydetti.

Yapıcıoğlu HÜDA PAR'lı Kayapınar Belde Belediyesini ziyaret etti

 

Yapıcıoğlu, daha sonra beldenin önde gelen kanaat önderlerinden Şeyh Sabahattin Hamidi'yi evinde ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR’ın tek belediyesi olan Kayapınar Belediyesini ziyaret ettiklerini söyledi.

“Halkın belediyemizden memnuniyetini görmüş olmaktan son derece memnunum”

Ziyaretlerinde belediyenin hizmetlerini yerinde gördüklerini belirten Yapıcıoğlu, “Kayapınar Beldesini dolaştık, hizmetleri yerinde gördük, esnafı ziyaret ettik. Çevre köylerden gelen muhtarlarımızı dinledik. Birkaç hususu belirtmekte fayda görüyorum. Öncelikle halkın belediyemizden memnuniyetini görmüş olmaktan son derece memnunum. Bundan dolayı belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapıcıoğlu HÜDA PAR'lı Kayapınar Belde Belediyesini ziyaret etti

 

“Belediyemizin imkânları arttığında halkın memnuniyeti de artacaktır”

Belediyenin kıt imkânlarla güzel hizmetler yaptığını dile getiren Yapıcıoğlu, “Belediyenin yapmış olduğu hizmetleri yerinde görme fırsatı bulduk. Açmış olduğu parkı, taziye evini, açılan yolu, pazar yeri, çocuk parkını ve diğer hizmetleri yerinde gördük. İnşallah bu kıt imkânlarla bu kadar hizmet üreten belediyemizin imkânları arttığında halkın memnuniyeti de artacaktır. Çok daha güzel hizmetleri kendilerinden bekliyoruz.” diye konuştu.

“Halkımızı aldatmayacak, mallarını çalmayacağız”

Belediyenin tüm imkanlarını halk için kullanacaklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Yine muhtarlarımızı dinledik. Muhtarlarımızın sorunlarını not ettik. Köylerin de ihtiyaçları var. Onları da ilgili makamlarla, vilayette hal olabilecekleri belki valimizle, diğer kısmını da merkezi idare ile veya genel müdürlüklerle görüşüp bu işin hal olması için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız. Ümit ediyorum başta halkımıza vermiş olduğumuz sözün gerçekleştiği genel anlamda görülür. Biz bir şey söyledik. Belki belediyemizin imkânları kıttır. Ama biz bunlardan şikâyet etmek için bu makamlara gelmedik, bu makamlara talip olmadık. Bu kıt imkânlarla da biz hizmet üreteceğiz. Şunu söyledik. Evet, biz halkımıza yalan söylemeyeceğiz. Onları asla aldatmayacağız ve onların mallarını çalmayacağız. Kendi zimmetimize geçirmeyeceğiz. Halkın malını yine halka hizmet etmek için kullandığı için ben belediye başkanıma tekrar teşekkür ediyorum.”

Yapıcıoğlu HÜDA PAR'lı Kayapınar Belde Belediyesini ziyaret etti

 

“Baraj tamamen sıfırlanmalıdır”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin AK Parti ile yaptıkları görüşmeler sonucunda seçim barajının yüzde 7 olarak tescillendiğini duyurmasını da değerlendiren Yapıcıoğlu, seçim barajının tamamen sıfırlanmasından yana olduklarını söyledi.

Yapıcıoğlu, “Biz başından beri söylüyoruz aslında. Seçim barajının oranı kaç olursa olsun temsilde adaletin yönetimde istikrara feda edilmesidir. Özellikle de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtikten sonra herhangi bir oranda seçim barajının olmasını gerektirecek herhangi bir neden yoktur. Neden yoktur? Çünkü biraz önce dediğim gibi temsilde adalet, yönetimde istikrara feda ediliyordu ama cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde zaten bir tek kişi cumhurbaşkanı seçilir ve bu cumhurbaşkanının seçilmek için yüzde 50’den fazla oy almasına ihtiyaç vardır. Birinci turda olmazsa mutlaka ikinci turda adaylardan biri bu oyu alır ve cumhurbaşkanı seçilir. Yani hükümetin seçilememesi veya hükümetin oluşturulamaması gibi bir risk yoktur. Yani yönetimde istikrar garanti altındadır. Öyleyse artık temsilde adalet feda edilmemelidir. Öncesinden de feda edilmesi zaten doğru değildi. Ama bu şartlarda hiç değildir. Baraj tamamen sıfırlanmalıdır. HÜDA PAR’ın seçim barajıyla ilgili görüşü budur.”

Yapıcıoğlu HÜDA PAR'lı Kayapınar Belde Belediyesini ziyaret etti

 

“İnsanların aşıya mecbur edilmesi doğru değil”

Salgına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, halkı tedbirlere riayet etmeye çağırdı.

Aşının zorunlu kılınmasını ise doğru bulmadıklarını ifade eden Yapıcıoğlu şunları söyledi:

“Ümit ediyoruz bu hastalık, bu küresel salgın bir an önce ortadan kalkar. Ama bunun için de gerekli tedbirlere riayet edilmesi gerekir. Bizim bütün vatandaşlarımıza çağrımız şudur. Hastalık tamamen ortadan kalkıncaya kadar mümkün mertebe tedbirlere riayet etsin. Aşı için de diyoruz ki mümkün mertebe insanlarımız aşı olsun ama aşı olmanın zorunlu kılınmasını veya insanların buna mecbur edilmesini doğru bulmuyoruz. Fakat vatandaşlarımıza aşı olmalarını tavsiye ediyoruz.”

Yapıcıoğlu HÜDA PAR'lı Kayapınar Belde Belediyesini ziyaret etti

 

“Okullarda temizlik personeli görevlendirilmeli”

Okulların yüz yüze başlayacak olmasının sevindirici olduğunu belirten Yapıcıoğlu, okullarda yeterli derecede temizlik personelinin görevlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Yapıcıoğlu şöyle devam etti: “Okullar açılacak yüz yüze eğitim başlayacak. Kayıp bir buçuk eğitim yılından bahsediyoruz. Öğrenciler bu anlamda eğitimlerinden geri kaldılar. Yüz yüze eğitimin başlıyor olması bu yönüyle sevindirici. Ancak şu hususu da unutmamak lazım. Tedbirler dedik, tedbirlerden bir tanesi de temizliktir. Malumunuz okullarımızda temizlik görevlileri pek çok okulda bulunmamakta. Bunlar daha çok okul aile birliklerinin eliyle ve okul idareleri tarafından temin edilen elemanlar ve malzemelerle temizlik yapılıyor. Bu salgın hastalık şartlarında merkezi hükümetin, Milli Eğitim Bakanlığının bu konuya el atması, okullarda temizlik yapacak ve bu işi bilinçli bir şekilde yapacak personelin görevlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=