Lütfen bekleyin..



Batman İl Sağlık Müdürü Pamukçu: Yoğun bakımda yatanların hemen hepsi aşısız

07 Eylül 2021, 11:03 - Okunma: 668

Batman’da yoğun bakım servisinde yatan hastaların yüzde 95’inin aşısız olduğunu belirten Batman İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu, vatandaşları aşı olmaya çağırarak hayatlarını riske atmamalarını istedi.

Pamukçu, Batman’daki hasta durumu, aşılama çalışmaları, vaka sayıları konusunda İLKHA’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Yatan ve yoğun bakım hastalarının hemen hemen hepsinin aşı hakları bulunmasına rağmen aşı olmayan vatandaşlardan oluştuğunu, bu hastaların içinde gençlerin de bulunduğunu vurgulayan Pamukçu, vatandaşları aşı olmaya çağırdı. Yeni varyantın gençleri de vurduğunu ifade eden Pamukçu, salgından korunmanın tek yolunun aşıları yapmak olduğunu söyledi.

300 civarında yatan hastaları bulunduğunu, bunlardan 70 tanesinin yoğun bakımda yatan hasta olduğunu aktaran Pamukçu, son günlerde Batman’da aşı olan vatandaşların sayısının arttığını kaydetti. Aşı yapma oranının yüzde 66’ya çıktığını anlatan Pamukçu, hedeflerinin bu oranı yüzde 75’e çıkarıp mavi kategoriye geçmek olduğunu belirtti.

Batman İl Sağlık Müdürü Pamukçu: Yoğun bakımda yatanların hemen hepsi aşısız

“Vaka sayısı aşıyla azalmaya başladı”

Pamukçu, “6 Eylül’de tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da aşılanmayanlara yönelik bazı kısıtlamalar başladı. Şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşların aşı takvimlerini yapması veya 48 saat içerisinde Negatif PCR testi ile ilgili görevlilere ibraz etmesi gerekmektedir. Vatandaşların aşıya olan ilgisiyle çok hızlı bir şekilde mavi kategoriye geçmeyi beklemekteyiz. Yaklaşık bir aydır ilimizde yoğunlaşan vaka sayıları vatandaşlarımızın aşıya olan ilgisi ile beraber azalmaya başladı. Bu anlamda bütün Batman halkını, kamu ve özel sağlık tesislerimizde aşılanmaya davet ediyoruz.” dedi.

“Aşı olmayan genç hasta sayısında artış var”

Hastanelerin yoğun bakım servislerinde yatan hastaların hemen hepsinin kendilerine aşı hakkı tanımlandığı halde aşılarını yaptırmayanlardan oluştuğuna dikkat çeken Pamukçu, şöyle devam etti:

“Yoğun bakım servislerinde yatan hastaların yüzde 95’inden fazlası aşı hakkı olup aşılanmayan kişilerden oluşuyor. Genç hastalarda aşı takvimine uymamaktan dolayı yatan hasta sayısının arttığını görüyoruz. Bu anlamda yaşı genç olup yoğun bakımda yatan hastaların olması, onlara hizmet eden sağlık çalışanlarımızı da çok ciddi bir şekilde etkilemektedir. Biz genç yaşlı demeden tüm vatandaşlarımızı aşı haklarından faydalanmaları için sağlık tesislerimize davet ediyoruz.”

“Yoğun bakımda 70 hasta var”

Aşıya rağbetin artması halinde vaka sayılarının da düşeceğini dile getiren Pamukçu, “Şu anda yoğun bakım servislerinde 70 dolayında yatan hastamız var. Tüm sağlık tesislerimizin servislerinde 300 dolayında yatan hasta sayımız var. Eğer genç yaşlı demeden aşıya yeterince rağbet edersek hasta sayılarının düşeceğini ön görüyoruz. Herhangi bir semptom şikâyeti olan vatandaşlarımızın hiç geciktirmeden ücretsiz olarak sunulan PCR testlerini yapmaları için sağlık tesislerimize başvurmalarını rica ediyoruz.” dedi.

“Vaka sayısı 100 binde 389 kişi”

Hedeflerinin yüzde 75’i aşıp mavi kategoriye geçmek olduğunu söyleyen Pamukçu, “Sağlık Bakanlığının en son verilere göre Batman’da vaka sayımız 100 binde 389 kişi olarak açıklandı. Batman il genelindeki aşı oranımız yüzde 66 oranında. Bu anlamda geçen hafta sarı kategoriye geçtik. Hem Batman halkının hem de Batman’daki sivil toplum kuruluşlarının desteğini almaktayız. Vatandaşlarımızın yoğun rağbeti ile okul sezonunun açılmasıyla hızlı bir şekilde yüze 75’i aşıp mavi kategoriye geçmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aşıya davet

Konuşmasının sonunda Pamukçu şunları söyledi: “Daha önce 12 yaş kronik hastalara tanımlanan aşı hakkı bu hafta itibari ile velilerinin de talebi ile tüm çocuklara uygulanabilecektir. Bu anlamda bütün halkımızı sağlık çalışanlarına ve bilime güvenip aşılanmaya davet ediyorum.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=