Lütfen bekleyin..



“Halkın güvenliğinden ödün verilmemelidir”

06 Kasım 2015, 00:45 - Okunma: 2114

Kurulacak yeni hükümetten beklentilerini dile getiren Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, halkın güvenliğini tehdit eden bütün unsurlarla mücadelenin devam edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, yeni kurulacak hükümetten beklenti ve taleplerini yazılı bir açıklama paylaştı.

Platform adına açıklamayı yapan Dr.Davut Okçu, halkın güvenliğini tehdit eden her türlü unsurlara karşı mücadelenin devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Okçu, “İktidar ve muhalefeti oluşturan bütün siyasi partiler milletimizin verdiği mesajı iyi okuyarak başta yasama olmak üzere, yürütme ve denetleme görevlerini yerine getirmelidir.” dedi.

Askıya alınan çözüm sürecinde yeniden başlatılması ve bu sürece tüm kesimlerin dahil edilmesi gerektiğini belirten Okçu, daha kapsamlı bir anayasanın yapılmasının elzem olduğunu kaydetti. Okçu, diğer beklenti ve taleplerini şöyle sıraladı:

“Seçim yasalarında temsilde adalet ve istikrar esas alınarak yeni düzenlemeler yapılmalıdır.

Ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit eden her türlü terör eylemi ile hukuk çerçevesinde mücadele devam ettirilmeli; vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinden ödün verilmemelidir. Bu arada PKK silah bırakmalı ve her türlü problemin çözümü için siyasetçilere alan açmalıdır.

Başta Suriyeli komşularımız olmak üzere bütün mazlum milletlere gösterilen yakın ilgi ve destek devam ettirilmelidir.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Deniz ve çay balıklarında av yasağının başlamasını değerlendiren balık satı..
Batman'da bir şahıs üzerinde yapılan aramada, tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da iki günlük güneşli havanın ardından tekrar başlayan kısa süre..
Ramazan Bayramı tatili için şehir dışından Batman'a gelen vatandaşlar, ..
Batman'da bir otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu yaşanan kazada 3..
Batman'da yanlış aşı yapıldığı iddiasıyla 30 keçisinin telef olduğunu b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=