Lütfen bekleyin..



Kışlık giysiler vitrinlerde yerini aldı

05 Ekim 2021, 18:07 - Okunma: 616

Havaların soğumasıyla kışlık kıyafetler vitrinlerdeki yerini alırken Batman esnafı salgından dolayı bu yıl kışlık giysi fiyatlarında yüzde 100 artışın yaşandığını belirtti.

Salgın sürecinde birçok üründe yaşanan fiyat artışı giyim sektöründe de görüldü. Giyim sektöründe yaşanan fiyat artışı kış sezonunu açan esnafı olumsuz etkiledi.

Kışın yaklaşmasıyla birlikte vitrinlerde yazlık elbiseler yerini kışlık elbiselere bıraktı. Bu yıl kışlık ürünlerde yaklaşık yüzde 100'e varan bir fiyat artışının olduğunu söyleyen Batman esnafı, bu durumun satışlara olumsuz yansıdığını ve kısmi durgunluğa neden olduğunu kaydetti.

Yaz sezonunu kapatan giyim mağazalarında sonbahar ve kış kıyafetleri vitrinlerdeki yerini almaya başladı.

Kışa hazırlıksız yakalanmak istemeyen vatandaşların, kışlık elbise alışverişine çıktıklarını belirten giyim esnafı, vatandaşın artan fiyatlar karşısında istediği ürünü alamadığını ifade etti.

Havaların soğumasıyla kışlık ürünleri hazırladıklarını ifade eden giyim esnafı Hamit Acet, "25 yıldır giyim sektörünün içindeyim, hiçbir zaman bu salgın sürecinde olduğu gibi hem ekonomik sıkıntı hem de işsizliğin arttığını görmedim." dedi.

"İşlerimizin açılmasını bekliyoruz"

Kışlık giysiler vitrinlerdeki yerini aldı

Hamit Acet

Acet, "Vatandaş da haklı olarak bu duruma tepkili. Çünkü birçok ürünün fiyatı iki katının da üstüne çıkmış durumda. İşçinin alın terine karşılık asgari ücrete ancak yüzde 25 zam gelmişken; elbise, gıda, elektronik ve diğer ürün fiyatlarında ise yüzde 100 artış var. Şayet işçinin alın terine ve asgari ücrete de yüzde 100 artış yapılsaydı esnaf olarak sıkıntı yaşamazdık. Yaşanan sıkıntılarda salgının etkisi olabilir ama konu tamamen enflasyon ile ilgilidir. Allah'tan tek temennimiz, bu salgının bitmesi ve milletin huzura kavuşmasıdır. Biz de işlerimizin açılmasını bekliyoruz çünkü 7 boğaz buradan geçiniyor. İş olmazsa nasıl geçineceğiz?" ifadelerini kullandı.

"Artan fiyatlardan dolayı satış yapamıyoruz"

Kışlık giysiler vitrinlerdeki yerini aldı

Nurullah Yıldız

"Havaların soğumasıyla kışlık mont, kazak ve diğer ürünlerimizi raflarımıza koyduk." diyen bir diğer giyim esnafı Nurullah Yıldız ise elbise fiyatlarının geçen yıla oranla oldukça artmasından dolayı sattıkları ürünün yerini dolduramadıklarını söyledi. 

"Burası Batman'ın en eski çarşılarından biridir." diyen Yıldız, "Burada, genelde durumu düşük vatandaşlara hitap ediyoruz. Salgın sürecinde birçok üründe yaşanan fiyat artışı giyim sektörünü de etkiledi. Geçen seneden birkaç parça kalmıştı ama çoğu yeni sezon elbiseleridir. Yalnız yeni ürünlerin fiyatı çok yükseldiği için millet şikâyetçidir ve alamıyor. Vatandaş alışveriş yapamayınca biz de iş yapamaz hale geldik. Geçen sene salgın nedeniyle yapamadığımız satışı bu sene de pahalılıktan dolayı yapamıyoruz. Önceden 100 liraya sattığımız ürünü şu anda 150 liraya biz alıyoruz, böyle olunca da sattığımız ürünün yerini dolduramıyoruz." diye konuştu.

"Kışlık ürünlerimiz hazır, müşterilerimizi bekliyoruz"

Kışlık giysiler vitrinlerdeki yerini aldı

Hamit Karataş

Bütün çeşitleriyle kış sezonunu açtıklarını belirten giyim esnafı Hamit Karataş ise şunları söyledi:

"Sonbaharın başında giyim sektöründe kış sezonu başlıyor. Havaların soğuması ve salgının etkisiyle kışlık giysi sezonumuzu erkenden açtık. Bunlar kadife pantolon, oduncu gömleği, kaban, takım gibi bütün ürünlerimiz hazırda mevcuttur. Elbise fiyatlarında, geçen seneye göre hem salgın hem de döviz kurlarından ötürü bu sene fiyatlar arasında büyük bir fark var. Fiyatların artması vatandaşı rahatsız ettiği gibi bizi de rahatsız etmektedir. Çünkü satışlarımızı olumsuz etkileyecektir. İnşallah kısa sürede salgın biter de insanlar refaha kavuşur da esnaf da biraz rahatlar." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=