Lütfen bekleyin..



Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Kasım’da Batman’a geliyor

25 Ekim 2021, 14:10 - Okunma: 698

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Akif Gür yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek Batman'da yapılan ve yapılacak yatırımları değerlendirdi.

Bir otelde gerçekleşen toplantıda konuşan Milletvekili Ziver Özdemir, Cumhurbaşkanı  ve Sağlık Bakanlığı  ile yapılan görüşmeler neticesinde 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesini hizmete soktuklarını belirterek, böylelikle  Batman’dan başka illere hasta sevkinin azaldığını söyledi.

500 yataklı şehir Hastanesinin de Şubat 2020’de yatırım programına alındığını ve  Mayıs 2021 tarihinde projelendirme ihalesinin yapıldığını anımsatan Özdemir, hastanenin 1 Kasım 2021 tarihinde inşaat ihalesinin yapılacağını ve  yatay mimariye uygun ve kapasitenin artırılabileceğini söyledi.

Batman’da ulaşımda ise önemli bir mesafe kat ettiklerini ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

Türkiye’nin en uzun köprüleri arasında yer alan  Hasankeyf 2 köprüsü halkımızın hizmetine açılmıştır. Batman –Hasankeyf Gercüş – Midyat yolunu da  yatırım programında bulunmaktadır, 39 km’lik kesimin bugüne kadar 27 km’lik kesimi bsk bölünmüş yol olarak tamamlanmış, 600 mt’lik çift tüp tünel çalışmaları ile projeden geriye kalan kesimlerde bsk çalışmaları devam etmektedir. Batman-Hasankeyf yolunun Batman çıkışının bölünmüş yol ve BSK olarak yapılması yatırım programına alınmamış olup, bu yol üzerinde bulunan 2x1760 m. Uzunluğundaki Gercüş tünelinin ileriki yıllarda ihale edileceği değerlendirilmiştir. Gercüş Kayapınar yolu proje ekseni 47 km olup proje ekseni onaylanmıştır .Batman – Sason ve   Muş yolu  yatırım programına alınması için Bakanlık nezdinde girişimler devam etmektedir. RAYBÜS içinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın Batman ziyaretinde sözünü aldığımız Raybüs için çalışmalar devam etmektedir. Batman Diyarbakır tren seferleri haftanın her günü günde 2 defa yapılan Batman-Diyarbakır tren sefer saatlerinin iyileştirilmesi ve sefer sayılarının artırılması için TCDD genel müdürlüğüne resmi yazı ile başvuruda bulunduk. Kurtalan Ekspresi temmuz ayında seferlerine tekrar başladı.’’

Daha sonra Hasankeyf’te yapılan yatırımları tek tek sıralayan Özdemir, Hasankeyf’te yapılması planlanan birçok projenin olduğunu kaydetti. Özdemir, 6 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hasankeyf’e gelip toplu açılışlar yapacağını belirtti.

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=