Lütfen bekleyin..



Rektör Demir yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi

25 Ekim 2021, 17:30 - Okunma: 1784

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yabancı uyruklu öğrencilerle Üniversitenin Hasankeyf Uygulama Otelinde düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Tanışma toplantısına Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Hakan Samur, Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinliği düzenleme amaçlarının öğrencilerle bir araya gelip onları yakından tanımak olduğunu belirten Prof. Dr. İdris Demir, yabancı uyruklu öğrencilerin Batman’da olmasından memnuniyet duyduklarını, kendileri gibi birçok öğrencinin de Batman’a gelmesini istediklerini söyledi.

Rektör Demir, yabancı uyruklu öğrencilerin kültür elçisi olduğunu ve Türkiye’de de kazanmış oldukları değerleri kendi ülkelerine de götürerek yeni öğrencilerin ülkeye ve şehre gelmelerine öncülük etmelerini istediklerini kaydetti.

Uluslararası alanda gönül birlikteliği oluşturarak yeni köprüler kurmayı hedeflediklerini anlatan Rektör Demir, Türkiye’nin öğrenci yurdu bir ülke olduğunu hatırlattı.

Gençlerin ülkelerine donanımlı bireyler olarak dönmeleri için her türlü desteğe hazır olduklarını anlatan Prof. Dr. İdris Demir, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sizlerin şehrimizden ve ülkemizden memnun olarak ayrılmanız bizim için çok önemli. Bunun için her türlü imkanı sizlere sağlamaya çalışıyoruz. Uyum sürecinize destek vermek ve farklılıklarımızla zenginleşmek bizim temel hedefimiz. Ülkemizdeki değişim ve gelişimin sizlere yansıması ve bu değerlerin sınırlarımızın dışına açılması için sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyuz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=