Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu Hasankeyf'te bir araya geldi

26 Ekim 2021, 17:15 - Okunma: 953

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu üyeleri, Hasankeyf’i ziyaret ederek tarihi mekanları gezdi.

Topluluk üyeleri Batman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Oteli'nde kahvaltı yaptıktan sonra Hasankeyf Açık Hava Müzesini gezdi.

Ardından Dicle Nehrinde tekne turu yapan öğrenciler, Hasankeyf Kale'sine çıkıp tarihi mekânları dolaştı.

Hasankeyf kalesinde Küçük Saray, Büyük Saray ve Ulu Cami'yi ziyaret eden öğrenciler, son olarak Hasankeyf Selahaddin Eyyubi Camisini ziyaret etti.

Yaptıkları ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan İdeal Gençlik Topluluğu Başkanı M. Hüseyin Ayyıldız, tarihi kent Hasankeyf’te yaptıkları ziyaretlerin çok faydalı geçtiğini söyledi.

Ayyıldız, "Dolu dolu bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliği düzenlememizdeki amaç üniversiteyi yeni kazanan öğrenci arkadaşlarımıza Batman'ımızın tarihi yerlerini tanıtmak ve vize haftası öncesi moral motivasyon sağlamaktı. Bu kapsamda antik kent Hasankeyf ilçemize geldik. Burada başta Hasankeyf Uygulama Otel'inde arkadaşlarımızla beraber kahvaltı yaptık, daha sonra ileri teknolojik yöntemler kullanılarak Yeni Hasankeyf'e taşınan tarihi yapıları ve camileri ziyaret ettik. Dicle Nehrinde yeni oluşan bir imkan olan tekne turu gerçekleştirdik. Uzun yıllardır ziyareti güvenlik sebebiyle yasak olan Hasankeyf Kalesi’ni ziyaret ederek hasret giderdik. Ardından Hasankeyf'e yeni kazandırılmış ve mimarisi Mescid-i Aksa'ya benzetilen Selahaddin Eyyubi Camisini ziyaret ettik.” dedi.

Programlarının çok faydalı ve verimli geçtiğini ifade eden Ayyıldız, “Katılan arkadaşlarımız da çok memnun kaldılar. Programımızda topluluğumuzun akademik danışmanı Ömer İmir hocamız da bize eşlik etti. Ziyaretimizde bize otobüs tahsis eden ve katkılarda bulunan Sayın Rektör Hocamıza da teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklere destek vermelerini temenni ediyoruz." diye konuştu.(İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” konusu işlenecek...
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=