Lütfen bekleyin..



Batman MÜSİAD’tan bilgisayar kursu

08 Kasım 2015, 02:23 - Okunma: 3558

MÜSİAD Batman Şubesi tarafından halka yönelik bilgisayar kursu açıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen girişimcilik ile “Genç iş adamları doğuyor” projesi kapsamında açtığı bilgisayar kursuna 50 kursiyer katıldı.

Batman’da MÜSİAD şubesi tarafından 50 kişiye Batman Gençlik Merkezi konferans salonunda uygulamalı bilgisayar kursu veriliyor. 3 aylık sürenin ardından kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere KOSGEP ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge verilecek.

Bilgisayar kursuna katılan 50 kişiden 25’i bilgisayar destekli muhasebe sertifikası ve 25 kişide web tasarım belgesi alacak.

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suat Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilgisayar kursumuz Bilgisayar destekli muhasebe programıdır. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürüttüğümüz yaklaşık 8 ay sürecek bir süreçtir. İlki girişimcilikti ve 100 kişiye bu eğitimi verdik. Şimdi 3 ay sürecek Bilgisayar Destekli muhasebe ile devam ediyoruz. Bundan sonraki de web tasarımdır. Bunlarla ilgili bizim Batman’daki elemanlarla ilgili en azından ellerinde bir meslek olsun, kendi işlerini kurma anlamında başka yerde çalışma yerine kendi işlerini yapabilsinler ve kendi yanlarında kalifiye eleman olarak çalıştırabilsinler. Bu anlamda Batmanlı gençlerimiz rağbet gösterdi. Bu 3 ay sürecek bir eğitim programı devam ediyor. Bunları her sene yapmaya gayret edeceğiz.” dedi.

Kursa katılanlar kursiyerler de, bu kurs sayesinde kendi işlerini kurup bir iş sahibi olma sevincini yaşayacaklarını söylediler. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=