Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi’nde “Kalitede Akreditasyonun Önemi” konulu eğitim düzenlendi

28 Ekim 2021, 16:10 - Okunma: 1879

Batman Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen eğitim, Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Feridun Duman tarafından verildi.

Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen eğitime Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin ile akademik ve idari personel katıldı.

Eğitimin açılışında bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, kalite sürecinin üniversite açısından önemine değinerek aday öğrenciler tarafından tercih edilebilirliğinin artması ve mezunların gelecekte yapacakları başvurularda aldıkları eğitimin kalitesinin belgelendirilebilmesi açısından akreditasyona sahip olmanın önemini vurguladı. 

Doç. Dr. Feridun Duman, vermiş olduğu eğitimde YÖKAK Kalite süreçleri kapsamında akademik birimlerin akreditasyon sürecinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve konuya yönelik iş birliklerinin gerek kurum içinde ve gerekse kurum dışında nasıl oluşturulabileceğini anlattı. Duman, YÖKAK tarafından yetkilendirilen kurumlarla ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Akreditasyon sürecinin üniversiteyi taşıyacağı seviye hakkında da bilgi veren Duman, akreditasyonun günümüzde bir zorunluluk haline geldiğinden ve bu nedenle üniversitenin fakülte ve yüksekokullarının bir bütün halinde süreci sahiplenmeleri gerektiğinin altını çizdi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=