Lütfen bekleyin..



‘Yerelde Uyum Buluşmaları’nın 6’ncısı Batman'da gerçekleştirildi

08 Kasım 2021, 12:51 - Okunma: 590

Göç İdaresi Başkanlığı ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliği ile düzenlenen Uyum Buluşmalarının 6’ncısı Batman'da gerçekleştirildi.

Uyum buluşmalarının, Türkiye'de yaşayan yabancıların uyum faaliyetlerini arttırmak, sunulan hak ve hizmetler ile beraber yükümlülükler hakkındaki bilgilendirme yapmak ve iki topluluk üyeleri arasındaki etkileşimi artırmak amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi.

Programın açılışında konuşan Batman İl Göç İdaresi Müdürü İbrahim Halil Tokmak, Göç İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatlarıyla birlikte ihtiyaçlar doğrultusunda kendini güncelleyen bir kurum olduğunu söyledi.

Göç İdaresi Başkanlığının aynı zamanda yaklaşık 5 milyonun üzerinde yabancıya hizmet verdiğini aktardı.

Tokmak, Göç İdaresi Başkanlığının yabancıların ülkeye girişi, kayıt altına alınması, kamu düzeni açısından problem oluşturabilecek yabancıların sınır dışı edilmesi ve insan ticareti mağdurlarının korunması alanında olmak üzere birçok alanda faaliyetine devam ettiğini anlattı. Tokmak, "Yürütmüş olduğumuz hizmetlerde; her bir yabancıyı birer gönül elçisi olarak görmekte ve vatandaşlarımız ile uyumuna büyük önem vermekteyiz." dedi.

Toplantıda yabancılara yönelik uyum faaliyetleri ile ilgili kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması, sorun ve ihtiyaç konuları görüşüldü.

Kurum yöneticileri tek tek söz alarak, yabancılara yönelik hizmet ve faaliyetler ile ilgili bilgi verdi. Toplantı, katılımcıların soru, cevap ve önerilerin sunulması ile sona erdi.

Batman İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda iki oturumlu olarak düzenlenen programa; Batman Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İl Göç İdaresi Müdürü İbrahim Halil Tokmak, IOM Program Yetkilisi Hazal Öz, Göç İdaresi Başkanlığı Göç Uzmanı İsmail Aslan, kurum amirleri ve göçmenler katıldı.(İLKHA)




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=