Lütfen bekleyin..



Siyer Yarışmasına Batman esnafından destek

12 Kasım 2021, 14:03 - Okunma: 925

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen ve her yıl on binlerce kişinin katıldığı ödüllü Siyer Yarışmasına esnaf, iş yerlerine yarışmanın afişini asarak destek oldu.

Batman'da Siyer Yarışması hazırlıkları afiş, el broşürü ve okullarda öğrencilere yönelik tanıtım çalışmalarıyla devam ediyor.  

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 13 Şubat'ta gerçekleştirilecek yarışmanın başvuru işlemleri 31 Ocak 2022 tarihine kadar sürecek.

Batman esnafı, iş yerlerinde Siyer Yarışması kayıt başvurularını alarak anlamlı bir destekte bulundu. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sınav Komisyon Üyesi Abdullah Aslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması düzenleyeceklerini hatırlattı.

Aslan, kaybedeni olmayan bu yarışmaya herkesin katılımını beklediklerini ifade etti.

13 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan yarışmanın başvuru işlemlerinin 31 Ocak 2022 tarihine kadar süreceğini ve Peygamber Sevdalılarının web sitesi üzerinden yapılabileceğini hatırlatan Aslan, yarışmanın dört kategori şeklinde olacağını söyledi.

Siyer Yarışmasına Batman esnafından destek

Abdullah Aslan

2022 Siyer Yarışması için esnafı gezip yarışma afişleri astıklarını belirten Aslan, "Ziyaret ettiğimiz iş yerlerine yarışma afişlerini asıp esnafımıza kitaplarımızı takdim ettik. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde esnafımıza siyer yarışması için müşterilerini, çevresini ve ailesini Siyer Yarışması'na katılmaları yönünde telkin etmeleri konusunda bilgilendirdik. Esnafımız ziyaretimizi gayet iyi karşılayıp afişlerimizi iş yerlerini astılar." ifadelerini kullandı.

Siyer Yarışması başvurularının 31 Ocak 2022 tarihine kadar süreceğini hatırlatan ve sınavı 13 Şubat 2022 Pazar günü gerçekleştireceklerini ifade eden Aslan, "Yarışmanın en büyük amacı halkımızın Peygamber Efendimizin hayatını bir kez daha okuyup hayatlarına tatbik etmeleri ve uygulamalarıdır. Bu yarışma, kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Çünkü yarışma kitabını alıp Peygamber Efendimizin hayatını bir kez daha öğrenmiş olacaklar. Her sene yapılan yarışmaya katılanlar Peygamberimizin hayatını daha iyi öğrenip tatbik etmeye çalışacaklardır." şeklinde konuştu.

"Bu yarışmanın kaybedeni yoktur"

Siyer Yarışmasına Batman esnafından destek

Abdullah Üzüm

Ailesiyle beraber Siyer Yarışmasına kaydolduğunu ifade eden esnaf Abdullah Üzüm, "Toplum olarak bozulmamızın sebebi Peygamberimizi tanımamak ve hayatını yaşamamaktan kaynaklanıyor. Bugün iş yerimize Siyer Yarışması afişini asıp kaydımızı yaptık. Velev ki kazanmadım, en azından Peygamber Efendimizin hayatını bir kez daha okuyup öğreneceğim.  Bu yarışmanın kaybedeni yoktur ve herkes de katılabilir. Siyer Yarışmasının organizasyonuna vesile olan Peygamber Sevdalıları Vakfına da çok teşekkür ediyorum." dedi.

"İnsanlık ve toplum olarak Ona çok muhtacız"

Siyer Yarışmasına Batman esnafından destek

İrfan Güneş

Siyer Yarışmasını çok değerli ve kıymetli bulduklarını ve bu yarışmanın kaybedeninin olmadığını söyleyen esnaf İrfan Güneş, "Çünkü Peygamber Efendimizin hayatını okuyarak zaten kazanmış oluyoruz. Batılı düşünürlerden Gibson, Peygamber Efendimiz ile ilgili şunu söylüyor; 'Onu sevmeyenler onu tanısalardı, onu daha çok seveceklerdi.' bir diğer düşünür Bernard Shaw ise, 'O, insanlığın kurtarıcısıdır. Eğer o, bugün aramızda olsaydı dünyadaki bütün problemleri üst üste biriktirseniz bir kahve içiminde bütün meseleleri halledecekti.' diyor. Demek ki insanlık ve toplum olarak biz ona çok muhtacız. Toplumda bu kadar bozulmanın, huzursuzluğun ve güvensizliğin sebebi insanların İslam'ı ve Peygamber Efendimizin hayatını okumayıp hayatına tatbik etmemesinden kaynaklanıyor."  diye konuştu. (İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..
ALLAH’ın El-Kerim ismi Ramazan Bayramı ile ilgili açıklamalar…

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=