Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi Rektörü Demir basın mensuplarıyla bir araya geldi

14 Kasım 2021, 17:05 - Okunma: 590

Hasankeyf'te bulunan uygulama otelinde yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, enerji alanında pilot üniversite seçilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Demir, ilk defa "pilot üniversite" olmak için başvuruda bulunan Batman Üniversitesinin, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Türkiye'deki 22 pilot üniversite arasına girmeyi başardığını söyledi.

Batman Üniversitesini bölgesel kalkınmada en önemli üniversiteler arasına getirmeye söz verdiklerini ifade eden Demir, "Bu sözümüzü tutmuş olduğumuz için de ayrıca mutluyuz." dedi.

"Batman Üniversitesi bu projeyle ilimizin enerji alanında ön sıralarda yer almasını sağlayacaktır"

Göreve başlar başlamaz ilk gündem maddelerinin arasına, enerji alanında ihtisaslaşmayı aldıklarını söyleyen Demir, "Batman Üniversitesinin bugüne kadar bir pilot üniversite başvuru süreci olmamıştı. Yoğun çalışmalarımız sonunda bugün Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Türkiye'deki 22 pilot üniversite arasına girmeyi başardık. Bildiğiniz üzere ülkemizde devlet ve vakıf üniversitesi olmak üzere 200'ün üzerinde üniversite bulunmaktadır. Batman Üniversitesi bu pilot proje göreviyle, ilimizin enerji alanında hem Türkiye'de hem de dünyada ön sıralarda yer almasını sağlayacaktır. Bunu başarmak için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu proje şehrimize ve bölgemize önemli katkılar sunacak"

Bu projenin Batman'a ve bölgeye önemli katkılarının olacağını ifade eden Demir, "Üniversitemizin enerji alanında pilot üniversite olarak seçildiği, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar tarafından 12 Kasım tarihinde açıklandı. Bu görevin üniversitemize verilmesinin ardından hemen diğer çalışmalarımıza hızla başladık. Projemizin detaylı bütçelendirme ve alt başlıklarının oluşması sürecinde de sona yaklaşıldı." dedi.

"Enerji kaynaklarımız ile ihtisaslaşacağız"

Demir, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin hedefleri kapsamında üniversitelerimizin başta bulundukları şehir ve bölge ile bütünleşmesinin sağlanması, iktisadi, sosyal ve beşerî sermayeyi geliştirmesi beklenmektedir. Bu amaçla üniversitelerimiz misyonlarını tekrar gözden geçirerek ve tek tipten uzaklaşarak kurumsal farklılık ve çeşitliliğe yönelmeye başlamıştır. Biz de bu kapsamda güçlü yönümüz olan enerji kaynaklarımız ile ihtisaslaşacağız. Projelerimizin en kısa süre içerisinde sahada hayat bulması ve kalkınmaya destek vermesi amacıyla Batman Üniversitesi olarak tüm enerjimizi bu alana yönlendireceğiz. Şimdi mottomuzu bir kez daha hayata geçireceğiz. Bilgimizi enerjiye dönüştürerek şehrimize, bölgemize ve ülkemize katkı sunacağız." (İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=