Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi’nde rekreasyon alanı oluşturuluyor

17 Kasım 2021, 10:26 - Okunma: 1798

Batı Raman Yerleşkesine, Batman Üniversitesi ve Batman Belediyesi iş birliği ile öğrencilerin kullanımı için bir rekreasyon alanı oluşturuluyor.

Batman Valisi Hulusi Şahin ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitede yapılacak olan rekreasyon alanı için bir iş birliği protokolüne imza attı.

Vali Şahin ve Rektör Demir, Batman Belediyesi tarafından yapılacak ve üniversite öğrencilerine hediye edilecek olan park alanında inceleme yaparak istişarelerde bulundu. 

Üniversitede öğrencilerin sportif faaliyetlerini sürdürebileceği bir park alanı inşa etmeyi planladıklarını belirten Vali Hulusi Şahin, öğrencilerin bu alanda hem spor yapabileceklerini hem de doğa aktivitelerini gerçekleştirebileceklerini kaydetti.

Rektör Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür eden Vali Hulusi Şahin, Batman Valiliği olarak üniversiteye yapılacak olan çalışmalarda destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Yapılacak olan park alanında yürüyüş yolu, koşu yolu, bisiklet yolu ve spor alanı bulunacağını belirten Vali Şahin, öğrencilerin sosyalleşirken aynı zamanda spor aktiviteleri yapabilecekleri bu alanın yapımı için çalışmalara ivedilikle başlanacağını söyledi.

Batman Valisi Hulusi Şahin, üniversite güzergâhındaki yolları düzenleme çalışmaları yaptıklarını ve üniversitenin bulunduğu alanı şehrin modern yüzü haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Üniversite-şehir iş birliğiyle hareket edileceğini ifade eden Vali Şahin, hem kendi projeleri hem de üniversitenin projeleri doğrultusunda çalışmalar yapılacağının altını çizdi.

Üniversitede yapılacak olan park alanında öğrencilerin hem sosyalleşebileceğini hem de yürüyüş ve koşu gibi etkinliklerle sağlıklı yaşam yolunda önemli faaliyetler yürütebileceklerini belirten Rektör Prof. Dr. İdris Demir, yaptıkları bu iş birliğinden dolayı Batman Valisi Hulusi Şahin’e teşekkür etti.

Üniversitenin gelişimini sağlayarak öğrencilerine dinlenme alanı oluşturmak, sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirirken kampüs kültürünü oluşturmayı amaçladıklarını belirten Rektör Demir, pandemi nedeniyle uzak kalınan üniversite hayatına yeniden kavuşmak için çalışmaların hızla devam edeceğini sözlerine ekledi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=