Lütfen bekleyin..



Dicle Elektrik'ten evde elektrik tasarrufu projesi

18 Kasım 2021, 10:32 - Okunma: 494

​Dicle Elektrik tarafından enerji tasarrufu konusunda farkındalığı artırmak amacıyla kadınlara ve çocuklara yönelik “Evdeki Enerji Kahramanları” projesi başlatıldı.

Dicle Elektrik enerji tasarruf bilincini artırmak amacıyla iletişim çalışmalarını sürdürüyor.               

Kadınların ve çocukların bu alandaki farkındalığını artırmayı hedefleyen "Evdeki Enerji Kahramanları" projesi ilk olarak Batman’ın tek kadın muhtarı Emine Doksal’ın görev yaptığı Diktepe köyünde uygulandı.

Dicle Elektrik bünyesinde görev yapan uzmanlar Sinan Şuvak ve Canan Tücer köy okulunda toplanan kadın ve çocuklara ev ortamında alınacak basit önlemlerle ilgili bilgiler verdi, uyarılar yaptı.

Uzmanlar tasarruf konusunda özellikle kadınların rolünün oldukça büyük olduğunu belirterek şu uyarıları yaptı:

  • Çamaşır makinelerinizi tam doluyken çalıştırın
  • Elektrikli süpürgelerinizin toz torbasını sık sık değiştirin
  • Ütünüzün bitmesine 5 dakika kala fişini çekin
  • Aydınlatma için tasarruflu ampuller kullanın
  • TV’lerinizi kumandadan değil düğmesinden kapatın
  • Evlerinize beyaz eşya alırken enerji sınıfına bakın

Projeyle ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Naci Obut’a göre, kış aylarında özellikle kırsal bölgelerde ısınma amacıyla elektrik kullanımının yaygın olması tasarruf bilincinin önemini artırıyor. Projede bu nedenle bu bölgelere öncelik verildi.

“Tasarruf potansiyeli büyük”

Bireysel önlemlerle elektrik israfının önlenebileceğini söyleyen Obut, “Hedef kitlesi kadın ve çocuklar olan projenin ileriki günlerde daha geniş bir alanda uygulamaya konularak başarılı olacağına inanıyorum. dedi.

“Kadınların ailede rol model olması önemli”

Projenin uygulayıcılarından Dicle Elektrik Müşteri Memnuniyet Merkezi (3M) Müdürü Remzi Koncak ise, kadın ve çocukların enerji tasarrufundaki rolüne dikkat çekti. Koncak, projenin hedef kitlelerinden olan kadınların aile içerisinde rol model olduklarının altını çizerek, “Kadının enerji tasarrufu bilincini yükseltmesi, erkeklere ve diğer aile bireylerine de olumlu etki yapıyor. Kadının öncü rolü, kalkınmayı ve sosyal değişimi hızlandırıyor. Tüketici bireylerin daha sorumlu davranması, aslında kendi aile refahlarını yükseltiyor. Daha az tüketen, tükettiğinin bedelini de daha az ödeyecektir.” dedi.

Etkinlik sonrasında çocuklara enerji tasarrufunu öykü şeklinde anlatan “Dicle Enerjik Hikayeler” kitabı ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. (İLKHA)

Etkinlik sonrasında çocuklara enerji tasarrufunu öykü şeklinde anlatan “Dicle Enerjik Hikayeler” kitabı ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. (İLKHA) 




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=