Menü

Batman Basın

Geri Dön

Halk eğitim kursları göz kamaştırıyor

07 Nisan 2016, 10:44

Batman Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan spor kursları göz dolduruyor. 19 Mayıs Tesislerinde açılan spor kurslarına öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Hafta içi her gün 13.00 ile 17.00 saatleri arasında 15 eğitmenle verilen kurslara 500'ün üzerinde öğrenci katılım sağlıyor. Verilen spor kurslarının amacı öğrencilerin yoğun ders programlarının dışında ruhen ve bedenen gelişimlerine katkı sağlamak olduğu belirtildi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar, hedeflerinin bu tür kurslarda öğrencileri bedenen ve ruhun hayata hazırlamak olduğunu söyledi. Atmalar açıklamasının devamında; “Batman'da açılan spor kurslarımıza ciddi anlamda katılım sağlayan öğrencilerimiz var. Kurum olarak sportif, kültürel ve sanatsal etkinlikleri destekliyoruz.  Kurslarımızın takibini yapıp, eğitimlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için büyük çaba içerisindeyiz. Batmanlı gençler her şeyin en iyisini hak ediyor."diye konuştu.  

“Spor Yapan Gençler Çalışkan Olur”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar ayrıca spor yapan gençlerin daha sağlıklı olduğunu söyledi. Müdür Atmalar; “Spor gençlerin sorumluluk duygusunu arttırır. Ayrıca saldırganlıklarını frenlemelerine, öfkelerini kontrol edebilmelerine yardımcı olur. Bunların yanı sıra, dikkat dağınıklığının önüne geçilmesine de yardımcı olur. Spor yapan çocuklar derslerinde daha verimli olurlar, boşa vakit geçirmezler. Takım ruhuna sahip olurlar, bu yüzdende kendilerini yalnız hissetmezler. Ayrıca, yaşıtlarına göre daha az hastalıklara yakalanırlar ve daha çabuk iyileşirler.” Şeklinde açıklamada bulundu.

“Gençler Zararlı Alışkanlıklardan Uzak Durur”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar, gençler alkol ve sigaradan uzak durmak istiyorlarsa, bu konuda spor yine onlara yardımcı olacağını ifade etti. Atmalar ayrıca; “Gençlerimizin sporla Dünyaya bakışları değişecektir, olaylara yaklaşımları çok daha serinkanlı olacaktır. Yediklerine, içtiklerine dikkat edeceklerdir ve bu sayede kaliteli besleneceklerdir. Bütün bunların yanı sıra spor, gençlerin çok fazla ihtiyaç duydukları ifade yeteneği ve kendine güven duygusunu arttıracaktır.”diye konuştu.  Atmalar ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne de tesisleri kullandıkları içinde teşekkür etti. 

 

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön