Menü

Batman Basın

Geri Dön

Aydın: "Basın halkın sözcüsü olmalı"

09 Şubat 2018, 09:38

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın ile Başkan Yardımcısı Nureddin Teymur, yeni kurulan Batman Medya Mensupları Cemiyetine (BAMMED) hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Batman Medya Mensupları Cemiyetini ziyaret eden Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesinden bir heyet, basının halkın sözcüsü olması gerektiğini belirtti.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın ile Başkan Yardımcısı Nureddin Teymur, yeni kurulan Batman Medya Mensupları Cemiyetine (BAMMED) hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Aydın ve Teymur, BAMMED Başkanı Fuat Üzümcü ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için medya mensuplarına büyük vazifeler düştüğünü söyleyerek, bu çerçevede kurulan cemiyetin hayırlara vesile olmasını diledi.

Halkın sorunlarının çözümü konusunda basının önemli bir işlev üstlendiğini belirten Aydın, "Basın gerçekten önemli bir alandır. Özellikle basının tarihi belki insanlık tarihi kadar eskidir. Her tarihte ve dönemde basın çok önemli bir konumda olmuştur. Günümüzde bu önem daha da artmıştır.  Bazı dönemlerde basınımız yanlı hareket etmeye, özgürlüğü kısıtlanmaya çalışılmış, basın baskı altına alınmıştır. Bazı dönemler gelmiştir ki gerçekten halkın sorunlarını dile getirecek ve yöneticilerin yapmış olduğu hatalarını ortaya koyacak basın bulunamamıştır. Basın sindirilmiştir ve korkutulmuştur. Bu anlamda basının, özellikle özgür basının önemi daha da artmıştır." dedi.

Basının, özellikle de yerel basının halkın sorun ve sıkıntılarını, taleplerini yetkililer nezdinde cesurca gündeme getirmesi gerektiğini anlatan Aydın, şunları söyledi: "Yereldeki basına baktığımız zaman esnafımızın, işçilerimizin ve emektarlarımızın sıkıntılarını dile getirmesi anlamında kendisine çok iş düştüğünü görüyoruz. Bu konuda gerçekten basına çok iş düşüyor. Basın yöneticilerin değil, halkın sözcüsü olmalı. Basın halkla yönetim arasında cesurca köprü görevi görebilmeli, sıkıntı ve sorunları korkmadan gündeme getirebilmelidir."

Bağımsız basının halkın sorunlarının çözümünde çok ciddi sorumluluklar üstlendiğini ve sorunların çözümünde önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Aydın, "Ne zaman ki bir yerde bağımsız bir basın varsa çok şey değiştirebiliyor. Batman'ımızda da bunu görüyoruz. Bazı sıkıntılarla karşılaştığımız zaman özellikle basın gerek görselde gerekse medyada bunu dile getirdiği zaman hemen düzeltmelere gidiliyor. Basın öyle bir şeydir ki belki bazı yöneticileri düzeltecek ve yola getirecek tek yol şu anda basındır, kalemdir. Yazan ve konuşan basınımızdır. Basın bu görevini yapmadığı zaman birileri muhakkak ezilip hakları ellerinden alınacak." ifadelerini kullandı.

BAMMED'in kuruluşunun halkın sorunlarının dile getirilmesi konusunda önemli bir adım olmasını temenni ettiklerini belirten Aydın, "Kurulmuş olan yeni basın derneğimizin halkımızın sesi olmasını temenni ediyoruz. Haktan ve halktan yana olmasını, cesurca halkımızın sorun ve sıkıntılarını gündeme getirmesini arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

Ziyaret dolayısıyla memnun kaldıklarını dile getiren BAMMED Başkanı Fuat Üzümcü, "Mustazaflar Cemiyetinin halkımızın yararına bulunduğu çalışma ve faaliyetleri bizler de yakından takip etmekteyiz. BAMMED'i kurma amacımız halkımıza sağlıklı bilgi akışını sağlamak, halkımızın sorun ve isteklerini cesurca gündeme getirmek ve özellikle basın mensuplarının haklarına sahip çıkmaktır." dedi. (İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön