Menü

Batman Basın

Geri Dön

“Batman’ın ilçelerine meslek yüksekokulu kazandırmayı hedefliyoruz”

20 Haziran 2018, 18:34

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman’ın her ilçesine bir meslek yüksekokulu kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Batman’ın her ilçesine bir meslek yüksekokulu kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş, Kozluk, Sason, Hasankeyf meslek yüksekokullarının açıldığını, Gerçüş’e Adalet Meslek Yüksekokulu’nun, Beşiri’ye de meslek yüksekokulu açmayı planlıklarını belirtti.

Batman Üniversitesi’nin kurulduğu günden beri Batman’ın gelişimine katkıda bulunduğunu belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 2018-2019 akademik yılında Batman Üniversitesi’nin 3 bin 850 yeni öğrenciyi Batman’la tanıştıracağını söyledi.

Hasankeyf Meslek Yüksekokulu’na 2018-2019 akademik yılında öğretime başlamak üzere öğrenci almalarının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Durmuş, “2018-2019 akademik yılında Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programına, Sason Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programına, Meslek Yüksekokulu Güvenlik ve Koruma Programına, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’ne ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümüne ilk defa öğrenci  alıyoruz.” dedi.

2017-2018 Akademik Yılı’nda 2 bin 300’e yakın öğrenciyi mezun ettiklerini belirten Durmuş, “Bu yıl yeni açılan bölüm ve programlarla birlikte önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve yabancı uyruklu öğrenciler dahil olmak üzere yüzde 100 doluluk gerçekleşmesi halinde 3 bin 850 yeni öğrenci Batman Üniversitesi ile tanışacak.” diye konuştu.

2018-2019 akademik yılında 3 bin 850 öğrencinin kayıt yaptırmasını beklediklerini aktaran Durmuş, “Batman Üniversitesi genç bir üniversite, ancak kurumsallaşma sürecini tamamlamış, dünya standartlarında kaliteli öğretim sunan bir kurum haline geldi. Öğrenci adayları ve velileri gönül rahatlığı ile üniversitemizin bölüm ve programlarını tercih edebilir.” ifadelerini kullandı.

Batman’ın her ilçesine bir meslek yüksekokulu kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Durmuş, Kozluk, Sason, Hasankeyf meslek yüksekokullarının açıldığını, Gerçüş’e Adalet Meslek Yüksekokulu’nun, Beşiri’ye de organize sanayi bölgesi içinde yer alacak meslek yüksekokulu açmayı planlıklarını ve bu çerçevede çalımalar yürüttüklerini açıkladı.

Gercüş Adalet Meslek Yüksekokulu ve Beşiri Meslek Yüksekokulunun açılması halinde her ilçeye bir meslek yüksekokulu kazandırma hedefini gerçekleştirmiş olacaklarını söyleyen Durmuş, üniversitenin tüm şehri kucaklama ve katkı sağlama misyonuna bir adım daha yaklaşacağını belirtti. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön