Menü

Batman Basın

Geri Dön

​Batman’da 173 bin öğrenci ders başı yaptı

17 Eylül 2018, 16:14

​Batman’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çalarak 173 bin öğrenci ders başı yaptı.

Batman’da 5 bin 776 derslikte 173 bin öğrenci ve 8 bin 160 öğretmen 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başladı.

Batman’da Fernas Ortaokulu’nda gerçekleştiren etkinliğe; Batman Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Milli Eğitim Mahmut Kurtalan, kurum amirleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Etkinlik öğrencilerin şiir okuması ve il yöneticilerin açılış konuşmasıyla başladı. Program sonunda gelenek haline gelen altıncı sınıf öğrencileri, beşinci sınıf öğrencilerine çiçek taktim etti.

Açılış konuşmalarının ardından il yöneticileri okulda incelemelerde bulunarak öğrencilere kitap ve kırtasiye dağıttı.

Programda bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, eğitim ve öğretimin önemine değindi.

Vali Deniz, “Bir hedefe ulaşmak için mutlaka ve mutlaka eğitimde başarılı olmak zorundayız. Biz geçmişimizde dünyaya hükmederken bunu sadece kılıç kalkan güç zoruyla yapmadık. Eğitime önem verdiğimiz için, bilgiye önem verdiğimiz için yaptık. Geçmişimizde İbni Haldun’lar, El Ceziri’ler ve Ali Kuşçular gibi sayamadığım kadar bilim adamları, bilim insanları yetiştirdik. Niye yapmayalım? Bu derinliğimiz ve gücümüz var. Yeter ki biz kendimize gelelim, kendi değerlerimize sahip çıkalım.” dedi.

Türkiye’nin son 10-15 yılda fiziki mekânlar olarak çok büyük mesafeler aldığı belirten Deniz, “Sadece şuanda Batman’da 5 bin 750 dersliğimiz var. Bunun yaklaşık 4 bini yeni dersliktir. Bu muhteşem bir şeydir. Şu anda devam eden bin 160 derslik var. Biz Batman olarak tekli öğretime geçecek ülkedeki nadir illerden biriyiz. Bunlar önemlidir. Bunlardan daha önemli olan nitelikli eğitimdir. Öğretmenlerimize çok görevler düşüyor. Yüreği vatan, bayrak ve millet sevgisi olan yürekli, cesaretli, milli ve manevi değerlerine sahip gençler yetiştirmek zorundayız. Okul öncesi eğitimde Türkiye’nin en son illerindeyken, iki yıllık güzel bir çalışmayla şuan Türkiye’nin ilk 10 vilayeti arasındayız.’’ diye konuştu.

Valinin konuşmasının ardından Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Eğitim çocuklarımızı yetiştirme konusunda çıktığımız yolculukların en kıymetlisidir. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi kapsayan bu yolculuk öğrenci, veliyi, öğretmeni ve yöneticilerle atacağımız adımlar sayesinde daha sağlam ve daha güvenli olacaktır. Malumunuz devletimizin özellikle son yıllarda gerek derslik yapımı gerek okullara eğitim araç gereçlerini kazandırılması noktasında yatırımlarını katlayarak devam ettirmektedir. Ancak eğitim veli, eğitimci, iş adamı ve komunun el ele vermesiyle yani topyekûn bir birliktelikle şaha kalkabilir.” ifadelerini kullandı.  

Öğrencilerden Emine Güneş, “Okul çok güzel bir yer. Derslerimize çalışıyoruz, yeni şeyler öğreniyoruz. Okulu seviyoruz. Okulda öğretmenlerimiz var, arkadaşlarımızla oyunlar oynuyoruz. Yeni bilgiler öğreniyoruz.” dedi.  

Okula başladığı için çok sevinçli olduğunu söyleyen bir diğer öğrenci olan Fatma Yıldız, öğreneceği bilgilerle beraber arkadaş ve öğretmenlerine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirtti. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön