Menü

Batman Basın

Geri Dön

"Hasankeyf’te kazı çalışmaları durmadan devam ediyor"

05 Kasım 2018, 14:06

Batman Müze Müdürü Şeyhmus Dinç, Batman’daki kazı çalışmalarıyla ilgili konuşan Dinç, sular altında kalacağından ötürü Hasankeyf’teki kazı çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini söyledi.

Batman Müzesi Müdürü Şeyhmus Dinç, Hasankeyf'teki kazı çalışmalarının durmadan devam ettiğini, baraj suyu tutuluncaya kadar da devam edeceğini söyledi.

Batman Müze Müdürü Şeyhmus Dinç, çalışmaları hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulundu. Batman’daki kazı çalışmalarıyla ilgili konuşan Dinç, sular altında kalacağından ötürü Hasankeyf’teki kazı çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini söyledi.

Güçlü bir ekiple İmam Abdullah Camisi'nin eski yerinde kazı çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Dinç, Hasankeyf’te su tutuluncaya kadar kazıların süreceğini aktardı.

Dinç, "Burada su tutulmaya başlayıncaya kadar çalışmalarımız durmayacak, tahmini bir sene daha kazı çalışmalarımız sürecek. Kazı çalışmaları sırasında ne bulursak; bilgi, belge ve daha başka şeyler hepsini toplayacağız. Bunu bakanlık da çok önemsiyor." dedi.

"Bu yeni süreç Hasankeyf için de ilimiz için de daha güzel olacak"

Hasankeyf’te çok hızlı giden yoğun bir çalışma olduğunu söyleyen Dinç, "Bir taraftan tarihi eserlerin yeni yerlerine taşınma işlemi, taşınamayan tarihi yapıların yerinde sağlamlaştırılma çalışması devam ederken öbür taraftan arkeolojik kazılar da sürüyor. İnşallah bu yeni süreç, Hasankeyf için de ilimiz için de daha güzel olacak." ifadelerini kullandı.

Müzeye ziyaretçi sayısını artırma konusundaki çabalarına da değinen Dinç, müzeye daha çok ziyaretçi çekmek için Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapılan protokolün bu sene de süreceğini kaydetti.

"Bu yıl 20 bin öğrenciyi müzeye getirme hedefindeyiz"

Dinç, özellikle öğrencilerin müzeye yoğun ziyaretini sağlamak için Milli Eğitim Müdürlüğüyle protokol imzalayıp verimli bir işbirliğine gittiklerini vurguladı. Dinç, konuşmasına şöyle devam etti: "Geçen sene bu işbirliği sayesinde güzel şeyler oldu, çok sayıda öğrenci müzemizden faydalandı. İnşallah bu sene çıtayı daha da yükselteceğiz. Geçen sene 15 bin civarında öğrenci müzemizi ziyaret etti. Bu seneki hedefimiz 20 bin olacak. Ne kadar çok öğrenciye ulaşabilirsek bizim için o kadar iyi olur."

"En ücra köylere kadar gidiyoruz"

Geçen sene gezici bir müze programı olduğunu anımsatan Dinç, "Amacımız müzemizi ziyaret edemeyen köy okullarımızdaki öğrencilerimizi müzeyle tanıştırmaktı. Personelimiz özveriyle ücra köylere kadar gidip öğrencilerimizi müzeyle tanıştırdılar. Ayrıca köy okullarındaki çocuklara müze eserlerinin nasıl yapıldığını pratikleriyle gösteriyorduk. Projektörlerin de yardımıyla çocuklara arkeologlarımızın sunumları eşliğinde görsel bir şölen yaşatıyorduk. Çocuklarımız için çok zevkli anlar oluyordu." açıklamasında bulundu.

Özellikle kış dönemlerinde yürürlüğe koydukları müzeyi köy çocuklarıyla tanıştırma projesine bu yıl da devam edeceklerini belirten Dinç, hem merkezde hem de köylerde daha çok çocuğu müzeyle tanıştırmak için çabalarının süreceğini söyledi. (İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön