Menü

Batman Basın

Geri Dön

"Ailelerin temel dinamiklerine dinamit konulmak isteniyor"

10 Kasım 2018, 13:46

Bekâr arkadaşların yatılı olarak evde kalmasını boşanma nedeni sayan Yargıtay kararının, bir kısım medya tarafından çarpıtılmak istendiğini belirten hukukçular, amacın ailelerdeki temel dinamiklere dinamit yerleştirmek olduğunu söylediler.

Bekâr arkadaşların yatılı olarak evde kalmasını boşanma nedeni sayan Yargıtay kararının, bir kısım medya tarafından çarpıtılmak istendiğini belirten hukukçular, amacın ailelerdeki temel dinamiklere dinamit yerleştirmek olduğunu söylediler.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşinin rızası olmadığı halde birlikte kumar oynadığı bekâr arkadaşlarını yatılı olarak eve almayı boşanma yanında tazminat nedeni saydı.

Bir dava dosyasında, İstanbul’da ikamet eden S. D isimli kadın, kocası T. D’ye kumar oynamasının yanında rahatsızlığını dile getirmesine rağmen bekâr erkek arkadaşlarının evlerinde sürekli yatılı kalmasına izin verdiğini belirterek boşanma ve tazminat davası açtı. Kadının boşanma gerekçesini haklı bulan mahkeme çiftin boşanmasına karar verdi.

Yargıtay’ın bu kararının bir kısım medya tarafından "her misafir bekâr erkeği eve getirmenin boşanma sebebi sayıldığı" gibi lanse edilerek çarpıtılması, hukukçuların tepkisine neden oldu.

Hukukçular, çocuklarının nafakasını kumar masasında harcayan kişinin sürekli kumar oynadığı bekâr arkadaşlarını yatılı olarak evde misafir etmesi gerekçesiyle Yargıtay’ın aldığı kararın doğru bir karar olduğunu belirttiler.

Söz konusu kararla ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Avukat Rıdvan Yapıcıoğlu, Yargıtay’ın kararının bilinçli bir şekilde çarpıtılarak servis edilmesindeki asıl amacın ise ailelerdeki temel dinamiklere dinamit yerleştirmek olduğunu söyledi.

Yapıcıoğlu, “Son dönemde sosyal medya ve yaygın basında yeniden gündeme gelen bir konu var. Özellikle Yargıtay tarafından verilen bir karardan bahsediliyor. Erkeğin bekâr arkadaşlarını yatılı olarak misafir etmesinin hem boşanma hem de tazminat nedeni olduğu noktasında bir gündem oluşmuş durumda. Aslına bakılırsa Yargıtay’ın verdiği bu kadar 2017 yılının sonunda verilmiş bir karar; ancak tekrardan gündeme geldi.” diye konuştu.

“Çocuklarının nafakasını kumar masasında harcayan kişiden söz edilmekte”

Dava dosyalarının kendine özgü durumları olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Boşanma dosyalarında elbette ki taraflar birçok iddiayı ileri sürerler, savunmalar geliştirirler; ancak her dosyanın kendine özgü has durumları söz konusudur. Dosyanın içeriğini tam olarak bilmiyoruz; ancak Yargıtay’ın kararından anlaşıldığı üzere bekâr arkadaşlarının misafir edilmesi durumu süreklilik arz etmekte, aynı zamanda kendi ailesinin, çocuklarının nafakasını kumar masalarında harcayan bir kişinin buradaki arkadaşlarını sürekli olarak eve getirip yatılı olarak misafir etmesinden söz ediliyor.” dedi.

“Karar doğru ve yerinde bir karardır”

Belli bir kesim tarafından çarpıtılmak istenen Yargıtay kararının doğru bir karar olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, “Aslına bakılırsa bu haliyle verilmiş karar doğru ve yerinde bir karardır. Erkeğin sürekli olarak kumar masasındaki arkadaşlarını yatılı olarak eve misafir etmesi, eş için çekilmez bir hale gelmiş ve şikâyetlerine rağmen bu devam etmiş. Bu yönüyle karar yerindedir. Ancak medyada bu karar sanki bütün bekâr yatılı misafirlerin boşanma ve tazminat sebebi sayılması gibi servis ediliyor. Ve bu şekilde aslında ailelerdeki dinamiklere dinamit yerleştirilmek isteniyor. Bunun kasıtlı olarak yapıldığı kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.

“Ailelerin temel dinamiklerine dinamit konulmak isteniyor”

Medyada kararın çok farklı şekilde servis edilmesinin ailelerdeki temel dinamiklere dinamit yerleştirilmek istendiğinden kaynaklandığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Sürekli bir şekilde kumar masasındaki arkadaşların yatılı olarak misafir edilmesi kadın için elbette ki çekilmez bir hal alır ve sadece boşanma gerekçesi değil aynı zamanda tazminata da hükmedilmesi gerektiği göz önünde tutulmalıdır. Yalnız yaygın medyada bunu bütün bekâr misafirler için kabul edilmesi gibi lanse edilmesi, özellikle bölgemizde ve misafirperverlik anlayışının yoğun bir şekilde yaşandığı yerlerde ailelerin temel dinamiklerine dinamit konulması anlamına gelecektir.” şeklinde konuştu.

“Dosyadaki kararın iyi incelenmesi gerekiyor”

Yapıcıoğlu son olarak şunları söyledi: “Biz bunu kötü niyetli bir yaklaşım, kötü niyetli bir servis olduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle dosyadaki bu kararın aslında iyi incelenip irdelenmesi gerekiyor. Yoksa her bekâr kişiyi misafir eden kişilerin bu şekilde bir sonuçla karşılaşacağı gibi bir sonuca ulaşmak yerinde olmayacaktır. Toplumumuzda, özellikle de bölgemizde misafirler her zaman baş tacı edilir ve bütün toplumlarda, yazılı eserlerde bununla övünülürken, böyle bir karara farklı anlamlar getirilerek lanse edilmesi, servis edilmesinin de yerinde olmadığı kanaatindeyiz.” (İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön