Menü

Batman Basın

Geri Dön

"Sağlık çalışanlarına şiddet uygulamak gayri insani bir durumdur"

16 Aralık 2018, 11:04

Son zamanlarda sağlık çalışanının darp edilmesi üzerine basın açıklaması yapan SAĞ-ÇEV Başkanı, duruma tepki göstererek, sağlık çalışanlarına şiddet uygulamanın gayri insani bir durum olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara dikkat çeken Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, yapılan saldırılara tepki göstererek, sağlık çalışanlarının darp edilmesi kabul edilecek bir durum olmadığını söyledi.

Sağlıkta yaşanan saldırıları kınadıklarını belirten Güneş, yetkililerden gerekli önlemleri almaları için uyarılarda bulunduklarını ama bir türlü sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların önüne geçilemediğinin ifade etti.    

Allah’ın (celle celaluhu) izniyle şifaya sebep olan sağlıkçılara saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Güneş, “Hastalarımıza 7/24 gece gündüz sıcak soğuk günlerde her türlü fedakârlığı yaparak hizmet eden sağlık personelleri her türlü övgüyü hak etmektedirler. Sağlık personelleri çoğu zaman ailelerini görmemektedirler yeter ki hastaları şifa bulsunlar ama ne yazık ki bu hizmetler bazı vatandaşlarımızın aklına gelmiyor. Bunu hiç unutmayalım acile veya diğer polikliniklere başvuran hastalar kendi akrabasıymış gibi hastalarına bakıyorlar. Ama üzüntüyle belirteyim ki yine son haftalarda sağlık personellerini darp etme olaylarıyla karşı karşıya kalmışız. Sağlık personelini darp etmek hiç bir insani ve ahlaki kişiliği yoktur.” dedi.

Sağlık çalışanlarını darp eden şahısların ücretsiz tedavi olmaması gerektiğini dile getiren Güneş, “Şifa dağıtan birisine el uzatmak gayri insani bir durumdur. Darp olayına karışan kişi ve kişilerin hiç bir şekilde devlet ücretsiz bir şekilde tedavi etmemesi gerekir ve ayrıca bu kişilerin kesinlikle ceza almaları gerekir. Bu durumlar sürekli olarak medyada işlenmesi gerekir ve caydırıcı cezaların olması gerekir.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön