Menü

Batman Basın

Geri Dön

​"Batman destek konusunda sıkıntı çekiyor"

17 Aralık 2018, 11:45

​Batman’ın yatırım konusunda yeterli desteği alamadığını belirten TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, yatırımcılara destek verilmesi halinde işsizliğin ve terör olaylarının azalacağını söyledi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, yatırımcıların yaşadığı sorun ve sıkıntılara ilişkin İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.

Batman’da yaklaşık 250 firmanın yatırım yapmak için yer tahsisi beklediğini söyleyen Biçici, ancak bu firmaların yıllardır organizenin genişletilmesi veya yeni organize alanının açılması konusunun gündemde olmasına rağmen herhangi bir gelişmenin yaşanmamasından dolayı yatırım yapamadığını belirtti.

Yatırım yapacak iş adamlarının sıkıntı yaşadığını ifade eden Biçici, “İlimizde yatırım yapacak iş adamlarımız Organize Sanayi Bölgesinde yer sıkıntısı çekmektedirler. Ağustos ayından önce yaklaşık 250 firma burada yatırım yapmak için arsa talebinde bulundular. Ama maalesef bu yatırımcılarımızın sorunları çözülmedi. Organize Sanayi Bölgesinde bürokratik engeller ya da farklı sebeplerden dolayı bir türlü arsa sıkıntısı çözülemedi. Bundan dolayı ilimizde yatırım yapacak iş adamları ciddi sıkıntılar çekmektedirler.” dedi.

“Bir an önce arsa meselesi çözülmeli”

Yatırımcıların önünün açılması için yer tahsisinin bir an evvel yapılması gerektiğini vurgulayan Biçici, “Yaklaşık 5-6 yıldır Organize Sanayi Bölgesinde arsa sıkıntısı çeken firmalarımız yatırımlarını yapamamaktadırlar. Bu yatırımcılarımızın önünün açılması için bir an önce bu arsa meselesinin çözülmesi gerekir. Bir üretici bir yerde üretim yapacağı zaman orada istihdam da yapılacaktır, istihdam yapıldığı zaman işsizliği rakamları düşecektir. Bundan dolayı bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“Fırsatçılar tespit edilmelidir”

Dolar artışını bahane ederek ürünlerde fiyat artışına gidenlere yönelik bir yaptırım yapılması gerektiğini aktaran Biçici, “Ağustos ayında dolar 7 lira 20 kuruşlara kadar çıktı. Gıda fiyatları çok ciddi bir şekilde yükseltildi. Ama şu anda dolar 5 lira 30 kuruş seviyelerine düştü, zam yapan firmalar fiyatlarını düşürmediler. Az bir rakam düşürdüler; ama dolara endeksli düşürmediler. Bunlar neden fırsatçılık yapıyorlar? Bunu yerel bazda ve genel bazda araştırmak lazım. Bu firmalar niye fiyatlarını düşürmüyorlar? Yoksa farklı bir niyetleri mi var? Bunun araştırılmasında yarar görüyoruz. Bu fırsatçılara ciddi bir yaptırım yapılmalıdır. Çünkü vatandaşımız sıkıntı çekmektedir. Bu tür oyunların önüne geçmek lazım. Fırsatçıların bir an önce tespit edilmesi lazım. Çünkü bu ekonomimize de, enflasyon verilerimize de ciddi sıkıntılar vermektedir.” ifadelerini kullandı.

“Geçici tedbirler gençleri tembelliğe alıştırır”

İşsizlik konusuna da değinen Biçici, şunları söyledi: “Geçici tedbirlerle işsizliği önleyemeyiz. Örneğin İŞKUR 6-9 aylık geçici personel almaktadır. Bu işsizliği önlemez. Bu insanları tembelliğe alıştırır. Ben buna karşıyım. Çünkü İŞKUR aracılığıyla işe giren insanlar her sene o işi beklemektedirler. İnsanların bunu yapacağına bir meslek öğrenmesi gerekiyor. Evde oturup 6 ayda bir işe girmek çözüm değil. İşsizliğin önlenmesi için daha çok iş adamlarımızın, yatırımcılarımızın önünün açılması lazım. Üretim konusunda ciddi destekler verilmelidir. İlimiz gerçekten destek konusunda sıkıntı çekmektedir.”

“Üretim yapan fabrikaların olması işsizliği düşürür”

Bölgenin ciddi sıkıntılar çektiğine dikkat çeken Biçici, “Bölgemiz geçmiş zamanlarda çok ciddi sıkıntılar çekti. O sıkıntılar bugünde hâlâ bizim işimize yansıtmaktadır. Özellikle bölgemize çok ciddi destekler verilmelidir. Batıdaki insanlar terör sıkıntısı çekmediler. Buradaki iş adamlarımız, yatırımcılarımız bunun sıkıntısını çok çektiler. Onun için bizim bu bölgedeki iş adamlarımıza, yatırımcılarımıza ciddi destekler verilmesi lazım. Onları bir noktaya getirmemiz lazım. Onları bir noktaya getirdiğimiz zaman istihdamın önü de açılır, işsizliğimiz de düşer, terör olayları da bir daha olmaz. Ama öncelikle bunların çözümü için yatırım yapacak iş adamlarımıza destek verilmelidir. İşsizliğin rakamları düşmesi için ilimizde üretim fabrikalarının olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Vergi indirimi de fayda vermedi


Vergi indirimi de fayda vermedi

Vergi indirimi de fayda vermedi

Vergi indirimi de fayda vermedi

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön