Menü

Batman Basın

Geri Dön

"Yeni yatırımlar için OSB sorunu çözülmeli"

21 Aralık 2018, 10:26

İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, Batman’da yeni yatırımların gerçekleşebilmesi için Organize Sanayi Bölgesi sorununun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürü Besim Eviz, İŞKUR’un 2018 yılı boyunca yaptığı faaliyetler konusunda bilgilendirmede bulundu. 2019 yılındaki hedeflerinin sonuç odaklı olacağını da söyleyen Eviz, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sorununa değindi.

Eviz, Batman’a yeni yatırımların yapılabilmesi için OSB’deki yer sıkıntısının bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

İşsizlikle mücadeleye yoğun bir şekilde devam ettiklerini ifade eden Eviz, "2018 yılını İŞKUR olarak dolu dolu geçirdik. Bu yılın sonuna doğru Sayın Cumhurbaşkanımızın 100 günlük icraat programı çerçevesinde hedefler konulmuştu. Biz de bu anlamda hedeflerimizi yüzde yüzün üzerinde tümüyle gerçekleştirmiş olduk. Batman’da işsizlikle mücadeleye yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Özellikle gençlerimizin, kadınlarımızın iş imkânlarını bulmaları bakımından mesleki eğitimlerimiz gerek halk eğitimde olan işbirliğimizde gerek işverenlerle ve STK’larla olan işbirliğimizde ciddi çalışmalarımız oldu." diye konuştu.

"Olumsuzluklar yavaş yavaş bertaraf ediliyor"

2018 yılında yaklaşık 8 bine yakın gencin, kadının ve engellinin projelerinden yararlandığını aktaran Eviz, "Bu projeler neticesinde kimi girişimcilik belgesi aldı, kimi mesleki eğitim belgesi aldı kimisi de istihdam edildi. Bunlar işlerine devam etmektedirler. Dolayısıyla 2018 yılında işsizlikle mücadeleyle ilgili özel bir duyarlılık sağladık ve güzel sonuçlara ulaştık. Ekonomik ve döviz sıkıntılarından ötürü bazı işverenlerimiz kısmen olumsuz etkilendiler; ancak bu olumsuzluklar yavaş yavaş bertaraf ediliyor." dedi.

"İşsizlikle mücadelede tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz"

Yapılacak yeni yatırımlarla birlikte hedeflerinin çok daha iyi olacağını vurgulayan Eviz, "Yeni yatırımcıların şu anda Batman’da harekete geçmesini bekliyoruz. O da şuna bağlı; organize sanayi bölgesinin hizmete açılmasıdır. Eğer yeni organize sanayi gerçekleşirse, faaliyete geçerse bizim 2019 yılı hedeflerimiz çok daha iyi olacaktır. 2019 yılında yeni hedefler için elbette ki bir takım çalışmalarımız var. 2019 yılında işsizlikle mücadelede tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Gerek mevcut gerekse de talep ettiğimiz kaynaklarımızı bizler sonuna kadar işsizlerimizin, işverenlerimizin hizmetine kullanacağız." ifadelerini kullandı.

"Yeni yatırımcılara ihtiyacımız var"

Batman’a yeni yatırımların yapılabilmesi için OSB’deki yer sıkıntısının bir an önce giderilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Eviz, son olarak şunları söyledi: "Kaynak noktasında sıkıntımız yok. 2019 yılında da mesleki eğitimlerimiz, iş başı programlarımız, kurslarımız devam edecektir. Ama 2019’da daha bir sonuç odaklı, sürdürülebilir istihdam olabilmesi için gerçekten yeni yatırımcılara ihtiyacımız var. Yeni yatırımcıların olabilmesi için de Batman’da özellikle organize sanayi bölgesinin sorununun bir an önce çözülmesi gerekmektedir." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön