Menü

Batman Basın

Geri Dön

23 Hafize düzenlenen törenle taç giydi

01 Ocak 2019, 14:19

Yaptıkları İslami eğitim faaliyetleriyle bölge halkının takdirini kazanan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema)'nın Batman'daki kız hafızlık kursunda okuyan 23 genç kız, düzenlenen törenle taç giyip icazetlerini aldılar.

İttihad'ul Ulema bünyesinde Batman'daki kız hafızlık kursunda okuyan 23 genç kız, düzenlenen törenle taç giyip icazetlerini aldılar.

Yaptıkları İslami eğitim faaliyetleriyle bölge halkının takdirini kazanan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) (Yekîtiya Aliman û Medreseyan), bayanlara özel hafızlık merasimi düzenledi.

İslami ilimlerde verdiği eğitim çalışmalarıyla genç nesillere ışık olan İttihad'ul Ulema, İslam ümmetine 23 Hafize daha kazandırdı.

Batman İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda bayanlara özel düzenlenen hafızlık merasimi, saat 13.00'da başladı. Merasim programına, Kur'an Kursu öğreticileri, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Hafızlık eğitiminde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 23 Hafize öğrenci, salavatlar eşliğinde salona girdi.

Açılış ve selamlama konuşmasını İttihad'ul Ulema Gönüllüsü Saliha Önen, yaptı. Önen, konuşmasında, İTTİHAD'ın çalışmalarına ve verilen eğitimin önemine değindi.

"Rabbimizin kitabına sahip çıkmazsak bizi kurtaracak bir şey olmayacak"

Programda konuşan bölgenin âlim ve kanaat önderlerinden Molla Beşir Varol ise tek kurtuluş yolunun Kur'an'dan geçtiğine vurgu yatı.

Varol, "Kur'an kâinatın Rabbi olan Allah'ın (celle celeluhu) kitabıdır. Bu kitap kâinatın Rabbinden huzur ve saadetimiz için gönderilmiş. Bu kitap, salih amel işleyen Müslümanlara müjdecidir. Salih ameller işlemeyen ve Kur'an-ı Kerim'e göre hareket etmeyen insanlar, Kur'an-ı Kerim'den istifade edemezler. Kur'an ile amel etmeyenler ne dünyada ne de ahirette istifade edebilecekler. Kur'an-ı Kerim, Müslümanlara müjde vererek ahirette çok büyük bir ücretin olduğunu bildiriyor. Bunun için Rabbimizin kitabına sahip çıkmalıyız. Ellerimizi ilahi zincirlerden bırakmamalıyız. İlahi zincire tutunduğumuz zaman dünyada da felaket ve afetlerden kurtuluruz. Rabbimizin kitabına sahip çıkmazsak bizi kurtaracak bir şey olmayacak." dedi.

"Allah'ın Peygamberi çocuklarını eğitmeyenlerden davacı olacak"

Ebeveynlerin çocuklarının eğitimine önem vermeleri gerektiğine dikkat çeken Varol, çocuklarını okutmayıp hafızlık kurslarına, ilim medreselerine göndermeyenlere Allah’ın Peygamberinin davacı olacağını aktardı.

Varol, şunları söyledi:

"Allah’ın (celle celaluhu) Peygamberi müminlere şefaatçidir. Ama Kur'an'a sırtını dönen insanlar Kur'an-ı Kerim'i önemli görmeyip yüzlerini Kur'an'dan çevirip, okumayan ve çocuklarını okutmayanlara kıyamet günü Allah’ın (celle celaluhu) Peygamberi, üzerlerine davacı olacak. Peygamber Efendimiz, 'Ya Rabbi! Bu insanlar dinini takip etmediler, kitabını okumadılar, hak ve adaletten sapıp kâfir, zalim ve kötüleri takip ettiler. Ya Rabbi onları sana teslim ediyorum.' diyor. Şefkat Peygamberi bize davacı olursa huzur kalmaz. Çocuklarımızı okutmasak, Kur'an derslerine, İslami medreselere göndermesek, İslam terbiyesiyle büyütmesek, bu çocuklar nasıl hak ve hakikati tanırlar. Nasıl İslam'ı tanıyacaklar! Bu çocuklar, kâfir ve kötüleri takip edecekler ve sonunda kötü olacaklar. Hem dünyada bu çocukların vebali anne babaların boynundadır. Hem de ahirette anne babalarına davacı olacaklar. Çocuklar, 'Ya Rabbi biz, çocuktuk, bilmiyorduk ama anne babamız senin yolunda gitmemizi sağlamadılar.' diyecekler." ifadelerini kullandı. 

Hafize öğrenciler adına Hafize Kübra Solmaz, duygu ve düşüncelerini aktaran bir konuşma yaptı.

Küçük kızların seslendirdiği ilahilerle devam eden programda Hafizeler tarafından şiirler seslendirildi.

Program sonunda Hafizelere hocaları tarafından taçlar katıldı. Yapılan dua ile program son buldu. (İLKHA)

Hac ve Umre Organizasyonu | Turları İnzar Turizm

Hac ve Umre Organizasyonu | Turları İnzar Turizm

Hac ve Umre Organizasyonu | Turları İnzar Turizm

Hac ve Umre Organizasyonu | Turları İnzar Turizm

Hac ve Umre Organizasyonu | Turları İnzar Turizm

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön