Menü

Batman Basın

Geri Dön

​Peygamber Sevdalıları Vakfı: Üç aylar müminler için bir fırsattır

07 Mart 2019, 22:42

Peygamber Sevdalıları Vakfı, arifesinde olduğumuz üç aylar ve Regaip gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Üç aylar ve Regaip Kandili münasebetiyle mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, rahmet ve mağfiretle dolu üç ayların müminler için bir fırsat olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Merkezi adına açıklama yapan Marmara Koordinatörlüğü Sözcüsü Yusuf Tutak, rahmet ve mağfiretle dolu üç aylarda iyilik yapmaya daha fazla vesile aranması gerektiğini ve üç ayların müminler için bir fırsat olduğunu söyledi.

Tutak, "Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini ve Ramazan ayını içinde barındıran mübarek üç aylara girmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Resulullah (sav) üç aylar için "Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan ayına ulaştır." diye dua etmiştir." dedi.

Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan Regaip gecesi ile üç ayların başlayacağını belirten Tutak, "Bu aylar, müminlere açılmış bir fırsat kapısıdır. Recep ayında Regaip ve Miraç, Şaban ayında Beraat, Ramazan ayında ise hepimizin dört gözle beklediği Kadir gecesi gibi bir geceyi içinde barındıran bu önemli aylar rabbimizin bize özel ikramıdır. Mademki rabbimiz bize böyle özel zamanlar vermiş, biz de bu zamanlara değer vererek hayırlı işler yapmamız gerekmektedir. Rabbimiz inşirah suresinde, 'Bir işten boşa çıktığında hemen başka bir işe koyul ve rabbine yönel' diyor. Öyleyse gelin vaktimizi hayırlı işler ile dolduralım." diye konuştu.

"Biz düğünlerimizde, hayatımızda, ahlakımızda, okumalarımızda, sosyal hayatımızda kime yöneliyoruz, rağbetimiz kime?" diye soran Tutak, Allah'a yönelmemiz ve üç ayları fırsat bilmemiz gerektiğini söyledi.

Tutak, "Peygamber efendimiz bir hadisinde 'Recep Allah'ın, Şaban benim Ramazan ise ümmetimin ayıdır.' diyor. Tabiri caizse Recep tohum ekme, Şaban sulama, Ramazan ise hasat ayıdır. Bu aylarda özellikle iyiliklerimizi, yardımlaşmalarımızı, akraba ziyaretlerimizi arttırmalıyız. Dua, namaz, oruç sadaka gibi ibadetlerimizi de arttırmalıyız. Her şeyden önemlisi de daha çok gönül kazanmalı, insan yetiştirmek için çaba sarf etmeli. Bunun için zaman ayırmalıyız. Ayrıca hasta, yaşlı, kimsesiz, yetim, sahipsiz kimselere yardım etmek, onlara ulaşmak için projeler üreterek onları toplumda yalnız bırakmamalıyız." şeklinde konuştu.

Bu münasebetle idrak edilecek üç aylar ile Regaip Kandili'nin hayırlara vesile olmasını dileyen Tutak, "Mübarek üç ayların İslam âlemine huzur ve bereket getirmesini, dökülen gözyaşlarının ve akan kanın son bulmasını rabbimizden niyaz ederiz." dedi. (İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön