Menü

Batman Basın

Geri Dön

Ezan-ı Muhammediye'ye saygısızlığa sert tepki

11 Mart 2019, 11:55

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı, 8 Mart'ta Taksim'de yürüyüş yapan göstericilerin ezan okunduğu sırada ezan sesini ıslık sesini ıslıklayarak saygısızlık yapmasına düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı, 8 Mart'ta Taksim'de yürüyüş yapan göstericilerin ezan okunduğu sırada ezan sesini ıslık sesini ıslıklayarak saygısızlık yapmasına düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü bahanesiyle İstiklal Caddesi'nde ahlaksızlık yürüyüşü yapan göstericilerin, ezan sesini alkış ve ıslık sesiyle bastırmaya çalışmasına yönelik tepkiler dinmek bilmiyor.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı, 8 Mart'ta Taksim'de yürüyüş yapan göstericilerin İslam'ın ve Müslümanların şiarlarından olan ezan okunduğu sırada ezan sesini ıslık sesini ıslıklayarak saygısızlık yapmasına düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi.

Batman İl Müftülüğü önünde yapılan basın açıklamasını Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan okudu.

"Tüm dünya Müslümanlarına yapılmış bir saygısızlıktır"

Ezana tahammülsüzlüğün asla kabul edilemeyeceğini söyleyen Cihan, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim'de bir araya gelen kadın gruplar, yürüyüş düzenledikleri esnada yatsı ezanının okunmasını ıslıkları ile protesto ederek Müslüman bir ülkede kesinlikle olmaması gereken bir densizliğe imza atmışlardır. Bin yıldan uzun süredir İslam'ın bayraktarlığını yapan bir ülkede ezan sesini protesto etme cüretini göstermek ülke insanımıza ve tüm dünya Müslümanlarına yapılmış bir saygısızlıktır. Ezan sesi üzerinden yapılan bu tahammülsüzlük kesinlikle kabul edilemez. Halkı provoke etme amaçlı bu protestoyu gerçekleştirenler derhal büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye halkından ve tüm dünya Müslümanlarından özür dilemeli, haklarında halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten gerekli yasal işlemler başlatılmalıdır." dedi.

"Bu olay tamamen bilinçli ve kurgulanmış"

Ezana yapılan saygısızlığa seyirci kalmayacaklarını vurgulayan Cihan, söz konusu olayın tamamen bilinçli ve kurgulanmış olduğuna dikkati çekti.

Cihan, "İslami değerlerimize saldırı halinde olan, insanlar arasında kin ve düşmanlığı alenen tahrik etme ve kamu barışını bozma amacıyla yapılan bu protestoyu inanç özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmemiz mümkün değildir. Türkiye, her dinden-inançtan insanların yaşadığı geniş bir mozaiktir. Saygı ve kardeşlik düsturuyla hareket ederken, toplumu kutuplaşmaya götüren bu tür girişimler özellikle son zamanlarda İslam ve Müslümanlar üzerine oynanan oyunları da göz önünde bulundurduğumuzda, maalesef bu olayın tamamen bilinçli ve kurgulanmış bir durum olduğuna müşahede ediyor ve kesinlikle olayı sonuna kadar takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Aziz milletimiz bu tür oyunları gayet iyi bilmektedir"

Cihan, son olarak şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Müslümanları namaza çağıran evrensel mesaj, ezan sesini protesto etmek toplumumuzdaki kardeşlik duygularını yıkmaya yönelik birlik ve beraberliğimizin çimentosu dinimiz ve ezanımız üzerinden ayrılık tohumları ekmeye çalışmaktır. Aziz milletimiz bu tür oyunları gayet iyi bilmektedir. Kimse bu oyunlara prim vermemeli, sağduyu ile hareket etmeye devam etmelidir. Diyanet-Sen olarak hukuk çerçevesinde 85 bin üyemizle bu olayın takipçisi olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın." (İLKHA)







Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön