Menü

Batman Basın

Geri Dön

Şahin: "Batman'a değer katacak Esentepe Camii projesi hayata geçirilmeli"

24 Mart 2019, 15:05

"Esentepe Camii ve Külliyesi"nin yapılması planlanan alanı ziyaret eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, külliye çalışmalarının iki yılı aşkın bir süredir durdurulduğunu belirterek, çalışmaların başlatılması gerektiğini kaydetti.

"Esentepe Camii ve Külliyesi" projesi ile ilgili çalışmaların iki yılı aşkın bir süredir durdurulduğunu belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, çalışmaların tekrar başlatılıp projenin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle, merkez Gültepe Mahallesi'nde "Esentepe Camii ve Külliye"nin yapılması planlanan alanı ziyaret etti.

Artuklu Mimarisinde yapılması planlanan caminin projedeki alanında incelemelerde bulunan Şahin, proje ve yürütülen çalışmalar hakkında telefonla yetkililerden bilgi aldı.

Yaptığı inceleme ve görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Şahin, 2 yılı aşkın bir süredir projenin durdurulduğunu ve herhangi bir çalışmanın yapılmadığını belirtti. Projenin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Şahin, yetkililere çağrıda bulundu.

"2 yıldan fazladır alanda bir çalışma görülmüyor"

Cami ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmamasının kendilerini endişelendirdiğini vurgulayan Şahin, "İki yıldan önce Batman halkını heyecanlandıran, sevindiren Esentepe'de bir caminin yapılacağı belirtildi. Bu caminin 6 minareli, külliye şeklinde yapılacağı ifade edilmişti. Sayın Cumhurbaşkanı bizzat bununla ilgilendi. Hatta mimari projesine de kendi tecrübesini katarak onayladığı bir projedir. Buralara çalışma makineleri geldi, bir vinç var, fakat maalesef 2 yıldan fazladır bu alanda bir çalışma görülmüyor." dedi.

"Çalışmalara başlanılıp cami bitirilmeli"

Caminin yapımına bir an önce başlanılması gerektiğini aktaran Şahin, "Araştırdığımız kadarıyla Cumhurbaşkanının onayladığı mimari projeyle statik proje arasında bir çelişki söz konusudur. Dolayısıyla bu projede bir revizyona gidilme kararı alınmış. Hatta daha öncesinde bu cami işini takip edecek bir mütevelli heyete görevlendirme verildiği, sonra bu heyetin de devreden çıkarıldığı ve ardından bir müteahhit firmaya devredildiği şeklinde bilgiler aldık. Batman halkı adına diyoruz ki, Batman'ın kazanılmış hakkı olan bu cami bir bütün olarak, külliyesiyle birlikte bir an önce başlatılıp, bitirilmeye çalışılması gerekir." ifadelerini kullandı.

"Proje Batman'a değer katacaktır"

Projenin takipçisi olacaklarını söyleyen Şahin, "Sayın Valimize de çağrıda bulunuyoruz; bu Batmanımızın Cumhurbaşkanı tarafından kazanılmış bir hakkıdır. Çok güzel bir projedir. Batman'ın şanına yakışır, Batman'a değer katacak bir cami projesidir. Çalışmalar olduğu gibi duruyor. Her ne sebeple durdurulmuşsa bir an önce bu aksaklıkların ortadan kaldırılmasını ve cami inşaatının devam ettirilmesini istiyoruz. Bu cami nesillerimize kazandırılmış bir eser olacaktır. Dolayısıyla bu caminin daha fazla sürüncemede bırakılmadan yapımına başlanılmalıdır. HÜDA PAR olarak Batman halkının adına bu projenin takipçisi olacağız." dedi.

"Esentepe Camii ve Külliye" projesi kapsamında Kur'an kursu, el sanatları atölyelerinin de yer alacağı, külliyenin bahçesinde bir kütüphane de yapılarak eğitim merkezi haline getirileceği; proje içerisinde futbol sahası, gölet, kafeterya, piknik alanlarıyla, otopark gibi sosyal donatılara da yer verileceği belirtiliyor. (İLKHA)

 

 

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön