Menü

Batman Basın

Geri Dön

"Saadet asrının yeniden hâkim olması için Rabbimize yakaralım"

01 Nisan 2019, 17:08

Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, saadet asrının yeniden yeryüzüne hâkim olması için Miraç Gecesinde bolca dua edilmesi çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yarın gece idrak edilecek olan Miraç Kandili münasebetiyle yayımladığı mesajda, Miraç Kandili'nin tüm insanlığa huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Ahlak ve adalet abidesi Hazreti Muhammed'in en umulmadık bir zamanda Rabbinin ikramına mazhar olduğu Miraç Gecesini yeniden ihya etmenin heyecanı içerisinde olduklarını belirten Şahin, "Bu mübarek güne bizleri ulaştıran Rabbimize sonsuz hamd ve şükürler olsun. Sevgili Peygamberimizin bir gece Mescid-i Harâm'dan Mescid-i Aksâ'ya yaptığı yolculuğa İsrâ, oradan göklere yükselmesine de Miraç denilmiştir. Peygamberimizin şahsında beşeriyetten insaniyete yükselişin yaşandığı bu erdemli yolculuk, fiziki mekân ve şartlar ne olursa olsun insanlık değerlerini yaşamanın ve yaşatmanın Rabbimiz nezdindeki kıymetini ortaya çıkarması bakımından son derece önemlidir." dedi.

Miraç Gecesinde Müslümanlar için bolca dua edilmesi çağrısında bulunan Şahin, "Bu gece, içerisinde bulunduğumuz süreç itibariyle, İslam ümmetinin yaşadığı acıları Rabbimize arz etme, ümmetin birlik ve beraberliği için çokça dua etme gecesidir. Bu gece, Müslüman bir fert ve toplum olarak bulunduğumuz nokta ve durumu muhasebe etme, her yönüyle durumumuzu gözden geçirme gecesidir. Bu gece müminin miracı olan namazı anlama ve namazla Allah'a yaklaşma gecesidir. Bu gece, bütün dünya müstekbirlerinin mazlumların kanları üzerinden kurmaya çalıştıkları saltanatlarının yerle bir olması ve bütün insanlığa huzur iklimini yaşatan saadet asrının yeniden yeryüzüne hâkim olması için Rabbimize yakarma gecesidir. Bu mübarek geceden en güzel şekilde istifade etme temennisiyle, tüm halkımızın Miraç Kandili'ni tebrik eder, bu gecenin tüm insanlığa huzur getirmesine vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön