Menü

Batman Basın

Geri Dön

​"Çökme tehlikesi olan evde korkuyla yaşıyoruz"

06 Nisan 2019, 12:27

​Batman'da çökme tehlikesi bulunan derme çatma tek katlı kerpiç evde yaşayan 5 nüfuslu Taş ailesi, yıkılma tehlikesi olan evde korkuyla yaşadıklarını belirterek, yetkililere ve hayırseverlere seslendi.

Batman'da maddi imkânları olmayan Taş ailesinin evi, son günlerde etkisini gösteren yağışlarla birlikte çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Karşıyaka Mahallesi 337’nci Sokak No 31’de bulunan tek katlı derme çatma iki göz odalı kerpiç yapılı evde oturan aile, her an evin üzerlerine çökeceği korkusunu yaşıyor. 5 nüfuslu Taş ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

2’si okula giden 3 çocuğu ve eşi ile birlikte kaldıkları evin bazı bölümlerinde çatlak ve tavanında da çökmelerin oluştuğunu belirten anne Hicret Taş, maddi imkânsızlık nedeniyle evlerinin onarımını yapamadıklarını söyledi. Dama naylon örtmesine rağmen kerpiçli olması nedeniyle yağışlı günlerde evlerine su girdiğini ve gece evde her an çökecek korkusuyla uyuduklarını ifade eden anne Taş, tek isteklerinin evlerinin onarılması olduğunu kaydetti.

Eşinin inşaat işçisi olduğunu, çoğu zaman iş olmadığı için çalışmadığını dile getiren Taş, çocuk maaşı ve komşularının yardımlarıyla geçimlerini sağlayabildiklerini belirtti.

Evlerinin onarılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurduğunu, fakat yıllar önce verilen 2 bin TL dışında herhangi bir yardımın yapılmadığını aktaran Taş, evlerinin onarımı için yetkililerin ve hayırseverlerin desteğini beklediğini söyledi.

“Tavandaki tahtalardan ses geliyor”

Taş, “Evimin yıkılma tehlikesi bulunmaktadır. Evimin onarılması için devlet yetkililerinden bir destek bekliyorum. Evimizi yapmaya imkânımız yok. Yağmur yağdığı zaman tavandaki tahtalardan ses geliyor, eve su damlıyor. Alttan da su çekiyor. Evde korkuyla yatıyoruz. Eşim inşaat işçisi, yevmiyeyle çalışıyor. 4-5 aydır iş olmadığı için evde oturuyor. Oradan buradan bir şekilde idare ediyoruz. Çocuklarım okula gidiyor. Çoğu zaman komşularımdan yardım alıyorum. Bunun için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurdum, 4 sene önce 2 bin lira yardım aldım. Oradan sadece çocuk maaşı alıyorum, başka da herhangi bir yardım almıyorum. Mutfakta tavan üstümüze düşmesin diye bir destek yaptık. Kiraya gitmeye imkânımız da yok, zaten zar zor geçiniyoruz. Evimizin onarılmasını ya da yeniden yapılmasını istiyorum.” diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül, Mehmet Sait Çelik-İLKHA)









Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön