Menü

Batman Basın

Geri Dön

"En güzel hizmet sevgili Peygamberimizi anlatmaktır"

08 Nisan 2019, 14:17

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, pazar günü Batman'da düzenlenecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği öncesi basınla bir araya gelerek bilgilendirmede bulundu.

​Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Mehmet Ali Altun, düzenlenecek mevlid etikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Altın, yeryüzündeki en güzel hizmetin Hazreti Muhammed'i anlatmak olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü, 14 Nisan Pazar günü "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla düzenleyeceği mevlid etkinliği öncesi basınla bir araya gelerek bilgilendirmede bulundu.

Yapılan kahvaltılı basın toplantısına Peygamber Sevdalıları Vakfı Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü üyesi ile STK yöneticileri katıldı.

Yerel ve ulusal basın temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Mehmet Ali Altun, mevlid etkinliği düzenlemelerindeki amaçlarıyla ilgili bilgiler aktardı.

peygamber-sevdalilari-vakfi-mevlid.jpg

“Bizler aziz halkımızın değerlerine hizmet etmeyi şiar edindik”

Yeryüzünün en kıymetli insanın Peygamber Efendimiz olduğuna işaret eden Altun, “Bundan ötürü Peygamberimiz adına yapılan bütün çalışmalar, hizmetler yeryüzünün en kıymetli, mübarek ve ulvi çalışmalardır. Bizler yıllardır aziz halkımızın değerlerine hizmet etmeyi kendimize şiar edindik. Bizler şu anda yoğun bir ahlaki çöküntünün yaşandığı bu dünyada, belki de halkımızın en çok muhtaç olduğu sevgili Peygamberimizin ahlakını ve O’nun yüce adaletini halkımızın gündemine, zihnine, hanesine taşımanın gayreti içerisinde olduk.” dedi.

“Yeryüzünün En güzel hizmeti sevgili Peygamberimizi anlatmaktır”

İnsanlığın Peygamberimizin ahlakına ve adaletine muhtaç olduğunu vurgulayan Altun, “Emin olun yeryüzünün bütün insanları bir araya gelip ahlaken ulvi, yetişmiş, terbiye edilmiş bir gençlik meydana getirmeye çalışsalar o gençlik mükemmel bir gençlik, o nesil mükemmel bir nesil olmaz. İllaki sevgili Peygamberimizin Allah tarafından getirdiği o ahlakı yapı oturmadığı müddetçe. Yeryüzünün en güzel hizmeti sevgili Peygamberimizi anlatmaktır. Çünkü toplum olarak biz ona çok muhtacız. Biz bir Müslüman olarak sevgili Peygamberimize sorarak yol yürümek zorundayız. O’nun ardından gitmek mecburiyetindeyiz. Çünkü o bize her konuda model ve örnektir.” diye konuştu.

“Bizler sevgili Peygamberimizin bizim için çizdiği istikamette yürümediğimiz müddetçe dertlerimiz bitmeyecek”

Peygamberimizin mesajı, O’nun misyonunun yeryüzünün en büyük misyonu ve davası olduğuna dikkat çeken Altun, konuşmasına şöyle devam etti:

Altun, “Bizler sevgili Peygamberimizin bizim için çizdiği istikamette yürümediğimiz müddetçe dertlerimiz bitmeyecek, yaralarımız iyileşmeyecek, sıkıntılarımız bitmeyecek; huzur ve selameti bu topraklarda tadamayız. Onun için bizler bu hizmeti yapmanın gayreti içerisinde oluyoruz. Bizler halkımızla el ele vermek istiyoruz. Onların dertlerine derman olmak istiyoruz. Onların çocuklarını Peygamberimizin terbiyesiyle, ahlakıyla, edebiyle edeplendirmek için var gücümüzle Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak çalışma azmindeyiz.”

mehmet-ali-altun.jpg

“Eğer biz Peygamberimizin birinci örnek alınması gereken insan olduğunu paylaşmazsak toplumun içinde bulunduğu ıstırapların sonu gelmeyecek”

Bu yıl Peygamberimizin hem ahlaki hem de adalet yönünü ön plana çıkardıklarını aktaran Altun, “Çünkü şu an toplumumuzun en büyük yarası, derdi ahlaki ve adalet yönündeki telafisi mümkün olmayan yaralardır. Eğer biz Peygamberimizin tabip, bu toprakların birinci örnek alınması gereken insan olduğunu halkımızla paylaşmazsak emin olun şu toplumun içinde bulunduğu ıstırapların sonu gelmeyecektir. Her yıl biraz daha artarak devam edecektir. Onun bizler halkını seven insanlar ve halkının değerleri için gecesini gündüzüne katma azminde olanlar olarak Peygamberimizin hayatını en ince ayrıntılarıyla beraber toplumumuzun gündemine taşıyacağız.

“Gece gündüz demeden Peygamberimizi halkımızın gündemine taşımaya gayret edeceğiz”

Konuşmasının sonunda Altun, şunları söyledi: “Herkesi birleştiren, kucaklayan, bir araya getiren sevgili Peygamberimizin etrafında toplanmak, kenetlenmek, o’na sığınmak; O’nun sünnetini, edebini, ahlakını ve adaletini kendi aramızda hâkim kılmanın mücadelesini vermek zorundayız. Çünkü yeryüzünün en büyük ıslah hareketinin önderi biricik sevgili Peygamberimizdir. Yorulmadan, bıkmadan sevgili Peygamberimizi anlatmanın derdine devam etmeliyiz. Bizler bütün imkânlarımızı harcayarak gece gündüz demeden sevgili Peygamberimizi halkımızın gündemine taşımaya gayret edeceğiz.”

feyzi-aydin-002.jpg

“Batman mewlid etkinliği 14 Nisan Pazar günü yapılacak”

Daha sonra söz alan Peygamber Sevdalıları Vakfı Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın kısa bir açıklama yaptı.

14 Nisan Pazar günü Yeni Otogar yanı Mevlid Alanında saat 13.30'da "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği kapsamında “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla mewlid programı düzenleyeceklerini belirtti.

Yaptıkları çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Aydın, mart ayının başında başlattıkları salâvat kampanyasının etkinliğe kadar devam ettiğini aktardı. Şehrin farklı noktalarına afiş, branda astıklarını, TV, gazete ilanları gibi haftalar öncesinden hazırlık yaptıklarını belirten Aydın, halka ve hastanelerde yatmaktan olan hastalara gül dağıtarak, onları etkinliğe davet edeceklerini söyledi.

Batman merkez ve ilçelerde olmak üzere dünden bu yana her eve girecek şekilde Özkan Yaman’ın kaleme aldığı "Peygamber'imizden (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 40 Hadis 40 Ders" adlı kitap dağıtacaklarını dile getiren Aydın, halkın pazar günü yapılacak etkinliğe gelebilmesi için de şehrin 20 farklı noktasında ücretsiz araç kaldıracaklarını duyurdu.

Soru-cevap faslının ardından program sonunda basın temsilcilerine, “Peygamber'imizden 40 Hadis 40 Ders” adlı kitap hediye edildi.(İLKHA)

peygamber-sevdalilari-vakfi-mevlid-001.jpg

peygamber-sevdalilari-vakfi-mevlid-002.jpg

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön