Menü

Batman Basın

Geri Dön

Batman Üniversitesi Rektörü basınla bir araya geldi

28 Nisan 2019, 14:57

Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş, Profesör Doktor Fuat Sezgin'i anma paneli hakkında bilgi vermek için ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, Merkez Kampüs Ek Bina Toplantı Salonunda ulusal ve yerel gazetecilerle bir araya gelerek, Profesör Doktor Fuat Sezgin'i anma paneli ile ilgili bilgi verdi. Ayrıca, Batman merkez ve ilçelerinde yapılan çalışmalar hakkında konuşan Rektör Durmuş, Batman'ın yeşillendirme çalışmalarına çok önem verdiğini açıkladı.   

Toplantı sonrası İLKHA'ya yaptığı açıklamada Durmuş, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bu yılı değerli hocamız 'Fuat Sezgin' yılı olarak ilan etti. Biz de bir nebze buna katkı sunalım istedik. Bir Fuat Sezgin anma programı düzenliyoruz. Fuat Sezgin hocamız, bölgemizin yetiştirdiği değerli bilim insanlarından birisidir. Çok değerli bilim insanlarını davet ettik. Suat sezgin hocamızı anacağız. Anma programımıza AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doktor Peter Janathan Starr ve Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Doktora Öğrencisi Hacı Yaver Çerçi katılacaktır. Düzenleyeceğimiz panel 2 Mayıs Perşembe saat 14.30 Merkez Kampüs Konferans Salonu'nda olacak. Güzel bir panel olacak. Tüm Batmanlı hemşerilerimizi davet ediyoruz." dedi.

"Ormanlar bir şehrin nefes alan akciğerleridir"

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde bir milyon ağaç dikmeyi hedeflediklerini belirten Durmuş, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve hanımefendinin bereket ormanlarıyla ilgili hedefleri vardı. Biz bu hedef doğrulusunda yürüyüp Batı Raman Kampüsünde bir milyon ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Bunun için de 300 bin reklamlarına ulaştık. Şu anda da havalar çok yağmurlu, bereketli geçiyor. Batman havası, Karadeniz havasına benzedi. Bundan da faydalanmak istiyoruz. Fidanlarımızın dikimi için basın mensuplarından bir basın ormanı ve Batman'da 'Her vatandaşımız bir fidan diksin' diye bir kampanya başlatmak istiyoruz. Hedefimiz bir milyon inşallah. Hedefimizi geçeceğiz. Bunun için de basın mensuplarından destek bekliyoruz. Herkesin bir fidanı olsun. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlar bir şehrin nefes alan akciğerleridir. Türkiye Petrollerinde bir orman alanı var. Biz de batı Raman'da ikinci bir orman alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için de herkesten destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön