Menü

Batman Basın

Geri Dön

Karayolunda aynı yerde 3'üncü defa obruk oluştu

04 Mayıs 2019, 21:03

Batman’da bir ay içerisinde 3’ncü defa oluşan obruk vatandaşları tedirgin ediyor.

Batman-Kozluk-Silvan Karayolu’nda alınan önlemlere rağmen bir ay içerisinde 3'üncü defa oluşan obruk, çevre sakinlerini korkutuyor. Obruk nedeniyle çift şeritli yolun bir şeridi trafiğe kapatıldı.

İlk olarak 6 Nisan günü Batman-Kozluk-Silvan Karayolu’nun Bıçakçı köyünde 12 metre derinliğinde ve 8 metre çapında obruk oluştu. İhbar üzerine olay yerine giden Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, obruğu kamyonlarca kaya parçası ve asfaltla kapatıp yolu tekrar trafiğe açtı.

Aradan birkaç gün geçmesinin ardından aynı yerde etkisini gösteren yağış nedeniyle ikinci kez obruk oluşmuş ve tekrar dolgu yapılarak kapatılmıştı. Yapılan dolgunun ardından aynı yerde tekrardan obruk oluştu.

Ekipler, obruk çevresini şeritle çevirerek, yolu trafiğe kapattı.

Oluşan obruk nedeniyle tedirgin olduklarını aktaran köy sakinleri, yaşanan soruna köklü bir çözüm bulunmasını istediler.  

Bıçakçı köyü sakinlerinden Mustafa Şengül, "Son bir ay içerisinde 3’üncü defadır burada obruk oluşuyor. Bütün yetkililere bildirmemize rağmen herhangi bir çözüm getirilmiyor. Yetkililerden tek temennimiz buraya kalıcı bir çözümün getirilmesi. Allah korusun herhangi bir kazaya mahal vermeden buraya önlem alınmasını istiyoruz. Burası bin defa doldurulursa bin defa çöker. Üç defadır obruk oluşuyor, her defasında bütün ikazlarımıza rağmen maalesef herhangi bir tedbir alınmıyor. Basit bir dolgu yapılıyor. Yetkililerden kalıcı çözüm bekliyoruz." dedi.

Kalıcı çözüm yapılmadan terkardan obrukların oluşacağına dikkat çeken Şengül, "11 Nisan’da İlke Haber Ajansı’na yaptığım röportajda da tekrar obruğun oluşacağını söylemiştim. Burayı ilk yaptıkları zaman sağlam yapmadılar. Yolda yaşanan obruk müteahhitin hatasıdır. Alt tarafta menfez çökmüş, iki menfezi birleştirmemişler, aralarını malzeme ile dolduruyorlar. Su geldikçe o malzemeyi götürüyor. Su ile beraber malzeme gittikçe maalesef böyle obruklar oluşuyor." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön