Menü

Batman Basın

Geri Dön

Minik çocuklardan yardımlaşma örneği

10 Mayıs 2019, 17:10

Batman’da kendileri küçük ama yürekleri büyük olan yaşları 4 ila 6 aralığındaki 6 çocuk, topladıkları harçlıklarını fakir bir aileye ulaştırılmak üzere bağışta bulundu.

Batman’da yaşları küçük ama yürekleri büyük 6 çocuk, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla muhtaç bir aileye yardımda bulundular.

Batman’da kendileri küçük ama yürekleri büyük olan çocuklardan ders niteliğinde örnek davranış… Yaşları 4 ila 6 aralığındaki 6 çocuk, topladıkları harçlıklarını fakir bir aileye ulaştırılmak üzere bağışta bulundu.

minikler-fakirlere-bagis-001.jpg

Batman'da faaliyet gösteren Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) bünyesinde açılan Yarım Elma Çocuk Bahçesi'nde eğitim gören çocuklar, ramazan ayı dolayısıyla bir muhtaç aileye yardımcı olmak için harçlıklarını bağışlama kararı aldı. Ailelerinden aldıkları harçlıkları biriktiren çocuklar, Batman Umut Kervanına gelerek, kentte fakir bir aileye ulaştırılmak üzere topladıkları paraları teslim etti.

minikler-fakirlere-bagis-003.jpg

Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, çocuklarla birlikte gittikleri muhtaç bir aileye gıda kolisini verdi.

Küçük çocukların yaptığı bu davranışın kendilerini oldukça sevindirdiğini ifade eden Işık, çocukların yardımlaşma örneğinin takdire şayan olduğunu kaydetti.

Işık, “Bugün derneğimize Sağ-Çev Yarım Elma Çocuk Bahçesini temsilen yaşları 4 ila 6 arasında 6 çocuk hocalarıyla derneğimizi ziyaret ettiler. Geliş amaçları bizleri çok duygulandırdı. Biriktirmiş oldukları küçücük paralarla, ama kocaman yürekleriyle bir muhtaca umut olmaya gelmiştiler. Biz de onlara öncülük ederek muhtaç aileye beraberce gıda kolisi götürdük.” dedi.

“Bu küçük yaşta onlara bu kardeşlik ve yardımlaşmayı öğrettikleri için ailelerini ve hocalarını tebrik ediyorum.” diyen Işık, “Bu örnek davranışları için Sağ-Çev Yarım Elma Çocuk Bahçesine de teşekkür ediyoruz. Belki bir gıda kolisi bize basit gelebilir, ancak bir amacımız da toplumda körelmiş kardeşlik ve yardımlaşmayı hayata katmaktır. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.” diye konuştu. (İLKHA)

minikler-fakirlere-bagis.jpg

minikler-fakirlere-bagis-002.jpg

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön