Menü

Batman Basın

Geri Dön

Kur'an Nesli Platformu: "Kur'an'sız bir nesil haraptır"

25 Mayıs 2019, 14:07

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Kur'an Ziyafeti" programda konuşan Platform Başkanı Molla Beşir Şimşek, bütün bela ve musibetlerden ve gençliğin içine düştüğü buhranlardan kurtuluş çaresinin Kur'an'da olduğunu kaydetti.

Batman'da Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Kur'an Ziyafeti" programında konuşan Platform Başkanı Molla Beşir Şimşek, bütün bela ve musibetlerden ve gençliğin içine düştüğü buhranlardan kurtuluş çaresinin Kur'an'da olduğunu söyledi.

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından "Kur'an Ziyafeti" programı düzenlendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa; Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek'in yanı sıra bazı âlimler, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Gültepe Su Parkı'nda düzenlenen programda Hafız Şeyh Münir Abdulcevad, İmam Hatip Havzullah Kavak ve Hafız Furkan Yalçın'ın Kur'an tilaveti, dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Sunuculuğunu M. Enes İmir'in yaptığı 'Kur'an Ziyafeti' programında bir konuşma yapan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, amaçlarının, Kur'anî bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

"Kur'anî bir nesil yetiştirmek istiyoruz"

Kur'an'ın toplum arasında yer bulması amacıyla geleneksel olarak Kur'an ayında böylesi programlar düzenlediklerini belirten Şimşek, "Kur'an Nesli Platformu olarak bu programı düzenlememizin sebebi, şüphesiz ki Kur'an'a verdiğimiz önemdir. Bizler Kur'anî bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Neslimizi Kur'an ile büyütmek, neslimize Kur'an'ı okutmak, okumayı sevdirmek, okunan Kur'an'ın anlaşılması ve hayatta tatbik edilmesi amacıyla bu tür programları düzenliyoruz." dedi.

"Kur'an olmadan, yaşanmadan bir toplumun fertlerinin karanlıklardan çıkması mümkün değildir"

Bütün sıkıntılardan kurtuluşun tek yolunun Kur'an'da olduğunu vurgulayan Şimşek, "Kur'an'ın ehemmiyeti, önemi Kur'an'ın kendisinden anlaşılıyor. Kur'an olmadan, okunmadan, yaşanmadan, anlaşılmadan bir toplumun fertlerinin karanlıklardan çıkması mümkün değildir. İslam coğrafyası olarak bugün içinde yaşadığımız bütün bela ve musibetlerin, bütün manevi karanlıkların; cehalet, fitne, hayâsızlık karanlığı, gençliğimizin içine düştüğü buhranların beraberinde getirdiği karanlıklardan kurtuluşumuzun çaresinin Kur'an'da olduğunu bir kez daha haykırıyoruz." diye konuştu.

"Kur'an'sız bir nesil haraptır"

Kur'an'sız bir hayatın karanlık olduğuna dikkat çeken Şimşek, şunları söyledi:

"Kur'an'sız bir nesil haraptır. O yüzden ne yapıp edip Kur'an'ı okumayı birbirimize öğretmek zorundayız. Anne ve babalar çocuklarına Kur'an'ı öğretmelidir. Okunan Kur'an'ın anlaşılmasını sağlamalıyız. Okuduğumuz Kur'an doğrultusunda bir hayat yaşayabilmemiz için mutlaka hepimiz görevimizi yerine getirmeliyiz. Bütün güzelliklere sahip olmamızın tek yolu Kur'an'a sahip çıkmamız, neslimize Kur'an'ı öğretmemiz ve Kur'an'î bir nesli aramızda yetiştirmemizdir."

"Halkımızın bu tür etkinliklere ihtiyacı var"

Etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren vatandaşlardan Ramazan Biçer, "Burada etkinlik düzenlenen Kur'an Nesli Platformu'ndan Allah razı olsun. Ramazan ayında böylesi bir program bizi çok sevindirdi. Halkımızın bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Kur'an Nesli Platformu'nun sürekli bu tür etkinlikleri düzenlemesini istiyoruz. Bizler Kur'an'ı hayatımızda da yaşamalıyız. Çünkü huzur, kurtuluş, bereket ve güzelliğin hepsi Kur'an'dadır." dedi.

"Programdan çok memnun kaldık"

Bu tür etkinliklerin sayısının artırılması gerektiğini aktaran Muhsin Kanat, "Kur'an programı nedeniyle buraya geldik. Programdan çok memnun kaldık. Kur'an'ı çok güzel okudular ve manasını da söylediler. Bizler Kur'an'ı yaşamalıyız. Kur'an'ı sadece okumak yetmez, ona göre hayatımıza da şekil vermeliyiz. Bu programı düzenleyenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Her sene bu tür etkinliklerin yapılmasını istiyoruz"

Vatandaşlardan Abdurrahim Balur ise duygularını şu sözlerle aktardı: "Kur'an Nesli Platformunun yaptığı etkinlikten çok keyif aldık. Ailece programa katıldık. Bu programdan istifade ettik. Her sene bu tür etkinliklerin yapılmasını istiyoruz. Çünkü milletimiz Kur'an'a muhtaçtır. Kur'an anlatıldığı zaman millet onun etrafında birleşir ve bu şekilde Kur'an ile hayatını sürdürür."

Program, Hüsnü Genç Camii İmamı Mehmet Ali İmir'in yaptığı duanın ardından son buldu. (İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön