Menü

Batman Basın

Geri Dön

İmam hatip liselerinin başarısı her geçen gün artıyor

01 Haziran 2019, 16:49

İmam hatip liseleri, katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımların yeniden açılmasından sonra başarısı ger geçen gün artan okullara rağbette artıyor.

​Katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımların yeniden açılmasının ardından imam hatip liselerinin başarısı her geçen gün artıyor.

Üniversite giriş sınavlarında önemli başarılara imza atan imam hatip liselerinde okuyan öğrenciler, YKS'den aldıkları puanlarla da dikkatleri üzerlerine çekiyorlar.

Özellikle 2014 yılında eğitim ve öğretime başlayan proje imam hatip liselerinin ilk mezunlarını vermesi de bu başarıda önemli bir rol oynadı. 2018 yılında imam hatip lisesinden mezun olan 234 bin öğrencinin yüzde 28.6’sı lisans ve önlisans bölümlerine yerleşirken, yüzde 37.6’sı da lisans, önlisans ve açıköğretim fakültelerinin öğrencisi oldu.

İmam hatip okullarındaki eğitim kalitesi her geçen gün artarken Türkiye genelinde başarılara imza atan Fen ve Sosyal Bilimler programını işleyen Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi yeni binasıyla eğitim kalitesi daha da artırmayı hedefliyor.

Batman merkezde 6 yıldır eğitime başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu seçilen Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ile TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, mesleki derslerinin yanında Fen ve Sosyal Bilimler dersleri de verilerek eğitim kalitesini artırıyor.

TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kız öğrenciler Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi de erkek öğrenciler için proje okul olarak Batman’da faaliyet yürüttüklerini aktaran Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cengiz Acar, proje okullarından dolayı her geçen gün imam hatiplerin kalitesinin arttığını söyledi.

Batman başta olmak üzere Türkiye genelinde halkın imam hatiplere olan ilgisinin arttığını vurgulayan Acar, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

“2 yıllık proje okulu olmamız hasebiyle çok büyük gelişmeler kat ettik”

Okullarının kamuoyunda dahi iyi tanıtılmasına vesile olan İLKHA’ya teşekkür eden Acar, “Okulumuz şehirden çok uzak uzaktı. Bu nedenle öğretmen ve öğrenciler okulumuza gelmekte sıkıntı çekiyorlardı. Taşıma konusunda sıkıntı vardı. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut Kurtaran Hocamın destekleriyle okulumuz Batman Bölge Devlet Hastanesinin doğu kısmına taşındı. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında okulumuz eğitim-öğretime oradan başlayacak. 2 yıllık proje okulu olmamız hasebiyle çok büyük gelişmeler kat ettik bundan sonrada inşallah proje okulu olarak devam edeceğiz.” dedi.

“Okulumuz imam hatiple beraber Fen ve Sosyal Bilimler müfredatı uyguluyor”

Proje okulu olmaları ve merkeze taşınmış olmaları okullarının daha da tercih edilmeye başlandığını aktaran Acar, “İlimiz genelinde şu ana kadar 15 tane deneyimli öğretmenimiz bize dilekçe verip müracaatta bulundular. Bundan sonraki eğitim-öğretimde bizimle çalışmak istediklerini belirtiler. Bu öğretmenlerimizin büyük bir kısmı 10-15 yıllık dershane öğretmenliğini yapıp büyük tecrübe sahibidirler. Bütün halkımıza duyurumuzdur kaliteli eğitim almaları için öğrencileri bize yönlendirsinler. Okulumuz imam hatiple beraber Fen ve Sosyal Bilimler müfredatı uygulandığı için öğrencilerimize iyi bir gelecek vadediyor. Bu nedenle tüm velilerin erkek çocuklarını bize yönlendirmeleri gerekiyor. Okulumuzun tercih edilmesi bizce şarttır ve vazgeçilmez bir imkândır.” şeklinde belirtti.

“Okulumuz bölge hastanesi yakınında olduğu için ulaşımla ilgili herhangi bir sıkıntı olmayacaktır”

İmam hatiplerin eski kalitesini yakalama yolunda ilerlediğini söyleyen Acar, “Dileğimiz Allah’tan imam hatip liselerinin geleceği 1980-1990’lı yıllardaki kaliteli eğitime tekrar dönüş yolunda ilerlemesidir. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz yine merkeze taşındıkları için herhangi bir servis sıkıntısını çekmeyecekler. Çünkü Batman’ın her yerinden servisler Batman Bölge Devlet Hastanesine gidiyorlar. Okulumuz bölge hastanesi yakınında olduğu için ulaşımla ilgili herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Okulumuzda hafta içi ve hafta sonu destekleme ve yetiştirme kurslarımız öğrencilerimiz için devam edecek. Öğretmen kadromuzda derslerini mükemmel bir şekilde vermeye devam edeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Yeni yerlerinde 120 kişilik 4 sınıf alımı olacağını aktaran Acar, yeni binalarında spor kompleksi, Z kütüphane, konferans salonu, Kur’an-ı Kerim sınıfı, laboratuar, yeni ve profesyonel öğretmen kadrosu olacağını belirtti.

“İmam hatipli öğrenciler fenni derslerle birlikte dini dersleri de öğreniyor”

İmam hatipli olmak büyük farkındalık olduğunu söyleyen öğrencilerden İmran Taş, “İmam hatipli olmak diğer insanlara önderlik yapmak demektir. İmam hatipli olmak dini açıdan da çok önemlidir. Mesela dinimizi bilinçli yaşamamız için imam hatip çok avantaj sağlar. İmam hatipte hadis ve fıkıh gibi birçok dersler dinimizi daha iyi öğrenmemize vesile oluyor. İmam hatipli öğrencileri diğer öğrencilerden farkları fenni derslerle birlikte dini dersleri de öğrenmeleridir.” dedi.

“Üstat Bediüzzaman Said Nursi’nin ‘Medresetüzzehra’ hayali vardı”

Batman Zeynel Bey Erkek Anadolu proje İmam Hatip Lisesi okuduğunu ve çok memnun olduğunu aktaran öğrencilerden Ömer Karakuş, “2 yıldan beridir bu okulda öğrenim görmekteyim. Okulumuz çok güzel ve çok memnunum. Üstat Bediüzzaman Said Nursi’nin ‘Medresetüzzehra’ hayali vardı. O medrese de hem fenni ilimler hem de İslami ilimler olarak eğitim verilmesini istiyordu. Şu anki proje okul olan imam hatipler Üstadın düşündüğü gibi hem fenni hem de İslami ilimler eğitimi veriliyor. Çoğu insanın imam hatiplere yönelik ön yargısı var. İma hatiplerden sadece imamlar mezun olur. Böyle bir düşünce yanlış bir düşüncedir. İmam hatiplerden tıp okuyan da var inşaat okuyan da var. İmam hatipler istedikleri mesleği seçebilirler öğrencilere imam hatibi tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.

“Artık okulumuz merkezdedir”

Öğrencilerden Muhammed Sait Kurtoğlu, “2 yıldır Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeyim. Proje okulu olduğundan beri burada eğitim görüyorum. İnsanların burayı tercih etmemelerin nedeni merkeze uzak olduğundan dolayıydı. Artık okulumuz merkezdedir. Daha geniş bir öğretmen kadromuzla inşallah seneye bu okulumuz hizmet verecek. Burada okuduğum için çok memnunum herkese de tavsiye ediyorum.” ifadelerini aktardı.

“imam hatipli olmak ayrıcalıktır”

İmam hatipli olmak ayrıcalık olduğunu söyleyen öğrencilerden Emirhan Yusufoğlu, şunları aktardı:

“Zeynel Bey İmam Hatip Proje okulunda okuyorum. Bir yıldır bu okulda okuyorum. Okulumdan memnum. Okulumuzda hocalarımızı kalitesi çok iyidir. Şehir dışında olduğu için öğretmenlerde öğrencilerde pek tercih etmiyordu ama yeni yılımızda şehir içine gideceğimizden tercihler artacaktır. Şüphesiz okulumuzun kalitesi de artacaktır. Bunun için öğrencilere bu kolu tavsiye ediyorum. Çünkü imam hatipli olmak ayrıcalıktır. Din derslerini ağırlıklı olarak görüyoruz.  

“Yeni binamıza taşınacağız inşallah orada daha güzel ve kaliteli eğitim alacağız”

Öğretmenin tavsiyesiyle Zeynel Bey İmam Hatibi tercih ettiğini belirten öğrencilerden Feryat Toprak, “Bir yıldır bu okulda okuyorum. Buraya gelmemi öğretmenim tavsiye etti. Öğretmenim okulun iyi olduğunu seveceğimi söyledi. Bende bunun üzerine bu okulu tercih ettim okulum iyidir ve öğretmenler de kaliteli eğitim veriyorlar. Yeni binamıza taşınacağız inşallah orada daha güzel ve daha kaliteli eğitim alacağız. Yeni öğretmen kadromuzla inşallah iyi bir yıl geçiririz. İmam hatip her türlü fenni ve ilmi yönde etiğim iyidir bunun için herkese tavsiye ederim. Okulumuz proje okul olduğu için fenni, ilmi ve sosyali hepsini beraber görüyoruz.” dedi. (İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön