Menü

Batman Basın

Geri Dön

"Bayram İslam kardeşliğinin oluşmasına vesile olsun"

03 Haziran 2019, 11:01

Ramazan Bayramının en güzel şekilde ifa edilmesi gerektiğini belirten Batmanlı âlim, siyasi parti, STK temsilcisi ve vatandaşlar, bayramın Müslümanların vahdetine, İslam kardeşliğinin oluşmasına vesile olması temennisinde bulundular.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Batmandaki birçok âlim, siyasi parti, STK temsilcisi ve vatandaşlar, bayramın İslam âlemine huzur getirmesi temennisinde bulundular.

Tüm İslam âleminde Ramazan Bayramı heyecanı yaşanıyor. Ramazan Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Batmanlılar, bayramın mazlum ve mustazafların zulüm altından kurtuluşuna, İslam kardeşliğinin oluşmasına vesile olmasını dilediler.

Başta Batman halkı olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik eden HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, "Bizi bir Ramazan ayına daha ulaştıran ve bu ayı ibadetlerle geçirmeyi nasip eden Allaha hamd olsun. Yine Ramazan Bayramına kavuşacağımızdan dolayı Rabbimize hamd ediyoruz. Tüm Müslümanların Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Rabbimden bu bayramı, ümmetin içerisinde bulunduğu parçalanmışlıktan, çaresizlikten kurtulmaya vesile kılmasını diliyorum. Rabbimden bir sonraki Ramazan'a ve bayrama ulaştırmasını temenni ediyorum. Tekrar bütün Ümmet-i Muhammed'in bayramını tebrik ediyorum." dedi.

"Bayramın kardeşliğe vesile olmasını diliyorum"

Bayramların Müslümanların sevinç günleri olduğunu ifade eden Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, "Mazlum coğrafyalara, buruk gönüllere bayram sevinci yaşatan, Müslümanların sevinç günleri olan Ramazan Bayramı'na bizleri kavuşturan Yüce Rabbimize şükürler olsun. Allah, Ramazan ayının orucunu samimiyetle tutan kullarına bir müjde ve bir mükâfat olarak bayram günlerinin sevincini vermiştir. Bu sebeple bir bayrama daha kavuşma sevincini ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı kutlar, mazlum ve mustazaflara kurtuluş getirmesini, vahdet ve kardeşliğe vesile olmasını, zalim ve zorbaların tahtlarının yerle bir olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim." diye konuştu.

"Kan ve gözyaşının, savaşın olmadığı bayramlar diliyorum"

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Beşir Şimşek, "Tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Allah'tan Ramazan Bayramı'nı kardeşliğe, barışa, birlik ve beraberliğe vesile kılmasını diliyorum. Allah'tan İslam coğrafyasında Müslümanlara kan ve gözyaşının, savaşın olmadığı bayramlar nasip etmesini diliyorum. Bir kez daha tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Allah'tan bizleri bayramın hayır ve bereketinden mahrum bırakmamasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Ramazandan sonra da ibadetler devam etmelidir"

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan ise Ramazan Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: "Kişilerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat günlerinin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramı'nın bütün İslam âlemine ve özellikle şu anda İslam âleminde zulüm gören Müslümanlara hayırlara vesile olmasını diliyorum. Herkesin Ramazan Bayramı'nı tebrik ederim. Orucu tuttuğumuz, çeşitli ibadetleri yerine getirdiğimiz, Allaha hakkıyla kulluk yaptığımız bu aydan sonra da ibadetlerimizin devamını diliyorum. Bir kez daha Ramazan Bayramı'nın halkımıza, tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum."

"İnşallah bayram İslam âlemine huzur, esenlik getirir"

Müslümanların zalimlerin zulmü altından kurtulmasıyla bayramların çok daha güzel olacağını aktaran 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri Batman İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Olam, "Sözlerimin başında, 'Bizleri bir bayrama daha kavuşturduğu için Rabbime şükürler olsun.' diyorum. İnşallah bu Ramazan Bayramı tüm İslam âlemine huzur, esenlik getirir. Bu bayramın Kudüs'ün de özgürlüğüne vesile olmasını diliyorum. Yeryüzünde ne kadar mazlum ve zulüm altında olan varsa, bu bayramın hepsinin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum. Müslümanlar ne zaman ki zalimlerin zulmü altından kurtulursa o zaman bayramlarımız çok daha güzel olacaktır." şeklinde konuştu.

"Bayram sorun ve sıkıntılardan kurtuluşa vesile olsun"

Bayramın İslam ümmetinin sıkıntılardan kurtulmasına vesile olması temennisinde bulunan vatandaşlardan Fikret Bayram, "İdrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'nın İslam ümmetinin maddi, manevi, ruhi, bedeni tüm sıkıntılarının giderilmesine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. İslam dünyasının Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bu bayramın İslam ümmetinin içinde bulunduğu sorun ve sıkıntılardan kurtulmasına vesile olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

"Müslümanlar birbirlerini sormalı, küskünler barışmalıdır"

Batman Köy-Der Başkanı Mehmet Ali Şimşek de şunları söyledi: "Ramazan ayı İslam ümmeti için mukaddes bir aydır. Müslüman kardeşlerimiz yaptıkları ibadetlerle bu aya şevk kattılar. Ramazan Bayramı'nın tüm İslam âleminin kurtuluşuna, zulümler altından necat olmasına vesile olmasını diliyorum. Bütün Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bayramda Müslümanlar birbirlerini sormalı, küskünler barışmalıdır. Bayramda herkesin sıla-i rahim çerçevesinde akrabalarını, yakınlarını, dostlarını ziyaret ederek bu görevi ifa etmesini diliyorum."

"Bayramın İslam kardeşliğinin oluşmasına vesile olmasını diliyorum"

Ramazan Bayramı'nın Müslümanlar arasında İslam kardeşliğinin oluşmasına vesile olmasını dileyen vatandaşlardan Ahmet Şanlı, "Âlemlerin Rabbinden bu bayramı barışa, huzura vesile kılmasını niyaz ediyorum. Bayramın İslam âleminin içinde bulunduğu durumdan kurtulmasına, akan kanın durmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Allah'tan bu bayramın İslam kardeşliğinin oluşmasına vesile kılmasını temenni ediyorum. Allah'tan bu bayramda Amerika ve siyonistleri de kahretmesini diliyorum." dedi.

"Müslümanlar bayramı en güzel şekilde değerlendirmeli"

Müslümanların, bayramı en güzel şekilde ifa etmesi gerektiğini dile getiren esnaf Cemal Aslan, "Biz Müslümanların, Ramazan ve Kurban olmak üzere iki bayramı vardır. Bu bayramlardan başka da Müslümanların bir bayramı yoktur. Bu bayramlarda Müslümanlar birbirlerini ziyaret etmeli, küskünler de barışmalıdır. Özellikle yaşlılar, hastalar ziyaret edilmelidir. Bayramlar halkı birleştirmeye, barıştırmaya sebep olması lazım. Müslümanların bayramları en güzel şekilde eda etmesi gerekir. Bayram; sevinç, barış, huzur demektir. Müslümanlar, bayramı en güzel şekilde değerlendirmelidir. Bu bayramın Müslümanların birliğine, vahdetine, zulümlerden kurtulmasına vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

"Bayram İslam ümmetinin zulümden kurtuluşuna vesile olsun"

Ramazan Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktaran vatandaşlardan Sami Ezer ise şunları söyledi:

"Bizleri bir bayrama daha kavuşturduğu için Allah'a hamd olsun. Başta Batman halkı olmak üzere tüm İslam ümmetinin Ramazan Bayramı mübarek olsun. Bayramın İslam ümmetinin zulümden kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Kudüs'ün siyonistlerin zulmünden kurtulması için Rabbime dua ediyorum." (İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön