Menü

Batman Basın

Geri Dön

İTTİHADUL ULEMA'dan Ramazan Bayramı mesajı

03 Haziran 2019, 14:15

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), salı günü (yarın) idrak edilecek Ramazan Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, tüm İslam âleminin bayramını tebrik etti.

İTTİHADUL ULEMA, Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda tüm Müslümanların bayramını tebrik etti.

"Söyle onlara, (sevineceklerse) Allah'ın lütfu ve rahmetiyle, evet bununla sevinsinler." Yunus Süresi 58'inci ayeti Kerimesinin hatırlatıldığı mesajda, "Bizleri mübarek Ramazan ayına kavuşturan ve akabinde bayramla ödüllendiren Allah'a hamdolsun." denildi.

Mesajda, "Ramazan ayı tüm bereketiyle, bolluğuyla, manevi atmosferiyle bizleri kirlerimizden arındırıp temizledi. İnsan olarak acziyetimizi gösterip nefsimizi dizginleme fırsatı sundu. Aç kalmakla dirayeti, iftar saatlerini beklemekle sabrı, elimizdeki nimetlere şükrü, çaresiz insanları görmekle tefekkürü ve Rabbimizin büyüklüğünü öğretti." ifadelerine yer verildi.

Bayramların sevinç ve mutluluğun hissedildiği anlar olduğu belirtilen mesajda şunlar kaydedildi: "Yarın (Salı) Allah'ın izniyle tüm İslam ümmeti olarak Ramazan ayını oruçlu geçirmenin sevinci ve heyecanıyla Ramazan Bayramı'nı idrak edeceğiz. Bayram, küskünlüklerin son bulduğu, muhabbetin her tarafı kuşattığı, büyüklerin ziyaret edilerek gönüllerinin alındığı, Allah'a verilmiş sözü yerine getirmenin sevinç ve mutluluğunun hissedildiği bir andır. Bir ümmet olarak tek aile olduğumuzu hatırlamak ve kucaklaşmak bayramların hiç şüphesiz en büyük kazanımıdır. Ancak ne yazık ki, şeytanın dostları bu günleri bize yaşatmamak, bu duyguları hissetirmemek için ellerinden gelen her türlü gayret ve çabayı harcamaktadırlar. İslam düşmanları tarafından dünyanın dört bir yanında müslümanlar zulme uğruyor ve katlediliyor. Başta Filistin, Suriye, Yemen, Arakan, Mısır, Doğu Türkistan olmak üzere hiçbir İslam ülkesi yoktur ki, bu acı ve ızdıraptan nasibini almamış olsun."

Allah'ın hediye ettiği bayramları en güzel şekilde geçirilmesi gerektiği belirtilen mesajda, "Ancak bütün bunlara rağmen bizler müslümanlar olarak Rabbimizin bize hediye ettiği bayramlarda üzülerek zalimleri sevindirmeyeceğiz. Bilakis 'Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor' ayetinin güven ve mutluluğuyla bayramımızı en güzel şekilde idrak edeceğiz." denildi.

İslam aleminin bayramının tebrik edildiği mesajın sonunda, "İTTİHADUL ULEMA olarak mübarek Ramazan Bayramı'nın tüm İslam alemine ve siz değerli halkımıza huzur, mutluluk ve zafer getirmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bayramınız mübarek olsun." ifadeleri kullanıldı.(İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön