Menü

Batman Basın

Geri Dön

Kur'an Nesli Platformu'ndan namaz çağrısı

29 Temmuz 2019, 10:42

Kur'an Nesli Platformu'nun her yıl "Ağustos Ayı Namaz Ayı" temasıyla başlattığı programların startı verildi. Her yıl, "Namaz Ayı" olarak ilan edilen Ağustos ayında startı verilen programlarda 15 günlük bir namaz eğitimi veriliyor.

"Ağustos Ayı Namaz Ayı" programlarına start veren Kur'an Nesli Platformu, velilere çocuklarını namaz programlarına göndermeleri çağrısında bulundu.

Namaz eğitimi programlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, velilere çağrıda bulunarak, çocuklarını namaz programlarına göndermelerini istedi.

Amaçlarının topluma faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Sütçü, velilerin en büyük endişelerinin, çocuklarının Rabbleriyle buluşması olması gerektiğine dikkat çekti.

"Namaz imandan sonra en büyük hakikattir"

Namazın imanın en büyük göstergesi olduğuna dikkat çeken Sütçü, "Namaz, imandan sonra en büyük hakikat ve imanın en büyük göstergesidir. Namaz, isyana ve tuğyana kapılmış, türlü türlü manevi hastalıklara müptela olmuş ümmetin reçetesidir. İnsanlığın içinde bulunduğu bu helaket ve felaket asrının yaşattığı bunalım ve buhranlardan kurtulmanın yegane yolu namaza sarılmaktır. Karşımızda alevleri göklere yükselmiş bu yangını söndürmenin yolu her vesile ile iman hakikatlerine sarılmak ve imanın en büyük nişanesi olan namazı hayatın merkezine koymaktır." dedi.

"Nesiller namazla ihya olmalı"

Özünü terk etmiş ve adeta batının esiri olmuş bu ümmetin, namazla kıyam etmesi gerektiğine değinen Sütçü, "Nesiller namazla ihya olmalı. Bu halden kurtulmak için Allah'tan sabırla ve namazla yardım dilemeliyiz. Aslına bakarsanız, bu bir genel seferberlik çağrısıdır. Saldırı ve tehlike büyüktür. Eğer bu darbe başarıya ulaşırsa bu ümmet bir daha gün yüzü göremez.  Herkes toparlansın. Bu kez meydanlara değil, seccadelerin başına. Selalar gibi ezanların da çağrısına kulak verip camilere koşalım. Tarih şahittir ki bizim en büyük gücümüz imanımızdır ve dayandığımız Rabbimizdir. Salahaddin-i Eyyubi nasıl ki 'Kudüs'e neden yürümüyoruz?' diyen birine, 'Cuma namazına gelenler sabah namazına geldiği vakit Kudüs'e yürüyeceğiz.' cevabını vermişse; biz de diyoruz ki İslam beldelerinin kurtuluşu, üç-beş ihtiyarla sınırlı namaz saflarımızın, gençlerle dolması, sıklaşması ve çocuklarla şenlenmesinden geçer.  Bilinmelidir ki; teknik ve askeri atılımlardan önce manevi atılımlar gereklidir." diye konuştu.

"Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras namaz sevgisidir"

Anne babalara çağrıda bulunan Sütçü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelin namazlarımıza daha çok sarılalım ve çocuklarımıza namazı öğretelim. Onları camilerle buluşturalım. Onlar da namazla donanarak bu ümmete can getirsinler, yakıt olsunlar. Onların dünyevi istikbaline çabaladığımız gibi ebedi hayatları için de çaba sarf etmiyorsak,  onları okula uyandırdığımız gibi namaza da uyandırmıyorsak büyük bir gafletteyiz demektir. Bilinmelidir ki çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras namaz sevgisidir. Çünkü namaz cennetin anahtarıdır. Hangi makam ve mevki veya mal ve mülk cennet değerindedir acaba?"

"Namaz eğitim programlarımıza çocuklarımızın katılımını bekliyoruz"

Sütçü, "Kur'an Nesli Platformu olarak bizler bu ulvi gayelerle her zamanki çabalarımızı bu ayda sıklaştırarak 'Ağustos Ayı Namaz Ayı' diyerek her yıl, geleceğimiz olan çocuklarımıza namazı öğretmek için ülke geneli programlar gerçekleştirmekteyiz. Bu yıl da inşallah 7-10 yaş arası çocuklarımıza namazın öğretileceği bu programlar, başta camiler olmak üzere imkânlarımızın el verdiği her yerde icra edilecektir. Bu ay genelinde, birçok il ve ilçede düzenleyeceğimiz 15'er günlük namaz eğitim programlarımıza ve final etkinliklerine tüm halkımızın desteğini ve de çocuklarımızın katılımını bekliyoruz. Gayret bizden tevfik Allah'tandır. Duamızın ve davamızın sonu âlemlerin Rabbi olan Allah'a hamd etmektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön