Menü

Batman Basın

Geri Dön

Şahin: ​"Halkın refahı için siyasiler sorumluluk almalı"

03 Ağustos 2019, 15:42

​Halkın sorunlarına, sıkıntılarına eğilmenin siyasilerin görevi olduğunu belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, bu konuda halkın refahı için siyasilerin sorumluluk almaları gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle "Batman’ın sorunlarını tespit ve çözümüne katkı sunma" projeleri kapsamında Batman İl Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret eden Davut Şahin ve beraberindeki heyeti, merkezin başhekimi Masum Ekinci karşıladı.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki sorun ve sıkıntılarının konuşulduğu ziyarette Şahin, Ekinci’den çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Ekinci ise gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü HÜDA PAR heyetine teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Şahin, başhekim Masum Ekinci eşliğinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni gezip çalışmaları inceledi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Şahin, halkın sağlık alanında yaşadığı sorun ve sıkıntılarının giderilip, refah düzeyinin yükselebilmesi için siyasilerin sorumluluk almaları gerektiğini söyledi.

Şahin, “Batman’ın sorunlarını tespit ve çözümüne katkı sunma’ programı çerçevesinde bugün Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’mizi ziyaret ettik, başhekimimizle görüştük. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin işleyişi, hekimlerin sayısı, arz talep konusundaki sıkıntıları dinledik. Merkezimizin bazı kliniklerini inceledik. Merkezin başhekimi merkezdeki çalışmalarla ilgili bizleri bilgilendirdiler.” dedi.

“Taleplere karşılık vermede güçlük çekiliyor”

Diğer kamu hastaneleri gibi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin de ihtiyaca karşılık vermede güçlük çektiğini vurgulayan Şahin, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yetkilileri ellerindeki imkânlara göre güzel hizmetler vermeye çalışıyorlar. Fakat Batman’ın nüfusu çok fazla olduğundan ve hatta Batman dışındaki insanlara da hizmet vermek zorunda kaldıkları için haliyle taleplere karşılık vermede güçlük çekiyorlar. Başhekimimiz Batman’a birkaç hekimin daha gönderileceği müjdesini verdi. Bir de ikinci bir şubenin açılacağı müjdesini de verdiler. Bayramdan sonra implant hizmetlerine de başlayacaklarmış. Bunlar Batman halkı adına sevindirici, güzel gelişmelerdir.” diye konuştu.

“Yetkililer işlerini iyi yapabilmeli”

Siyasilerin ve mülki amirlerin sorunların giderilmesi için kurum müdürlerinin ellerini güçlendirmesi gerektiğini aktaran Şahin, “Batman halkının bu anlamdaki ihtiyaçlarını, sıkıntılarını gidermek için hep söylediğim bir şey vardır; sadece kurum yetkililerinden bir şey beklemek eksik olur, yanlış olur. Siyasilerin, mülki amirlerin kurum yetkililerinin ellerini güçlendirmeleri lazım. Gerek personel, gerek hekim sayısı açısından gerek ekipman açısından ellerini güçlendirmeleri lazım ki, yetkililer de işlerini güzel yapabilsinler.” ifadelerini kullandı.

Siyasilerin halkın sorunlarına eğilmesi gerektiğini kaydeden Şahin, şunları söyledi: “Siyasiler gelsinler hastanelerimizi, dolaşsınlar, hastalarımızı ziyaret etsinler. Bu konuda sıkıntı çeken insanlarla bire bir görüşseler belki de sorunlara daha fazla eğilirler. Halkımızın huzurunu, refahını maksimum dereceye çıkarmak gibi siyasilerimizin bir görevi, sorumluluğu vardır. Bu anlamda bizim halkımızla iç içe olmamız, sıkıntılarını müşahede etmemiz ve buna yönelik çareler aramamız lazım.”(İLKHA)









 

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Basın

Normal Siteye Dön